Setari Cookie-uri

De evitat, in dormitor

Nu, nu vom discuta despre inhibitii sau perversiuni in acest articol si despre cum nu ar trebui sa ne amenajam cuibusorul nostru de relaxare si pasiune. Cateva reguli simple ne vor ajuta foarte mult sa obtinem acel climat care ne face sa nu mai vrem sa plecam din camaruta noastra.

Nu, nu vom discuta despre inhibitii sau perversiuni in acest articol si despre cum nu ar trebui sa ne amenajam cuibusorul nostru de relaxare si pasiune. Cateva reguli simple ne vor ajuta foarte mult sa obtinem acel climat care ne face sa nu mai vrem sa plecam din camaruta noastra.

1. Evitati pe cat posibil gresia. Este o greseala majora pe care multe persoane o fac in ideea ca vor putea pastra curatenia mai usor. In realitate se obtine un spatiu de spital, rece si impersonal. Mult mai indicat este parchetul stratificat care da o caldura speciala si poate fi curatat foarte usor cu substante speciale pentru ingrijirea lemnului. Mocheta este si ea un candidat de valoare in acest domeniu, desi este mai greu de intretinut. Daca dispuneti, insa, de resurse financiare exista aspiratoare foarte performante care spala mocheta foarte rapid si usor, lasand-o uscata dupa aspirare.

2. Nu folositi jaluzele verticale. O greseala extrem de frecventa este utilizarea jaluzelelor verticale in cadrul amenajarii locuintelor personale. In primul rand, aceste jaluzele sunt create special pentru spatii comerciale si birouri, fiind proiectate special pentru o atmosfera rece si impersonala. In acelasi timp, NU SE POT COMBINA CU PERDELE, ceea ce inseamna ca fie obturam total lumina, fie renuntam la intimitate. O alternativa cat se poate de buna la aceste ucigase de intimitate este jaluzeaua clasica orizontala. Pline de sarm, aceste jaluzele promit un come-back spectaculos si ofera un aer chic incaperii. Nu este de ignorat nici varianta de perdea cu draperie, care imbraca spatiul intr-o alura calda si primitoare.

3. Atentie la culori. Este adevarat ca vrei un dormitor cat mai original, dar culorile au un efect foarte puternic asupra starii noastre de spirit. Spre exemplu, un albastru induce in timp o stare de depresie puternica, rozul la fel, rosu este un adevarat ucigas al nervilor, iar negrul creeaza starea de anxietate. Cel mai recomandat este sa vopsim peretii intr-o culoare neutra, pastelata (bej, ou de rata, oranj foarte deschis, un verde foarte pal), poate chiar alb. Un alt lucru important este ca niciodata o culoare nu va arata pe perete ca pe mostrar. Din aceasta cauza trebuie sa aplicam culoarea pe o portiune de perete, sa o lasam 24 de ore, apoi al doilea strat si dupa inca 24 de ore vom avea culoarea finala, pe care o putem acum modifica dupa bunul plac.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Ianuarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.