Kudika
23 Decembrie 2008

De la globuri si beteala pana la luminite, majoritatea dintre noi le-am incercat pe toate. Dar de ce sa nu incercam sa decoram bradul cu elemente naturale, ce ne trimit cu gandul la o lume arhaica? Acestea vor oferi o nota de personalitate oricarui bradut si mai mult decat atat, satisfactia oferita de confectionarea manuala a ornamentelor nu se compara cu nimic.

Craciunul se apropie cu pasi repezi iar atmosfera de sarbatori ne cuprinde pe toti si ne invaluie cu bucurie si caldura. Printre momentele cele mai placute si mai asteptate se numara cu siguranta si impodobirea bradului de Craciun. Acesta reprezinta veselie, bucurie, viata si constituie cu siguranta “punctul de atractie” al fiecarei locuinte in aceasta perioada a anului, indiferent daca este vorba de un brad artificial, natural sau doar de cateva ramuri de brad aranjate ingenios.

Decoratiunile sunt din ce in ce mai diverse, atat in privinta formei, culorii si texturii cat si din punctul de vedere al materialului din care sunt realizate. Acestea se gasesc la tot pasul iar atunci cand vine momentul sa facem alegerile potrivite ne este foarte greu sa luam o hotarare.

De la globuri si beteala pana la luminite, majoritatea dintre noi le-am incercat pe toate. Dar de ce sa nu incercam sa decoram bradul cu elemente naturale, ce ne trimit cu gandul la o lume arhaica? Acestea vor oferi o nota de personalitate oricarui bradut si mai mult decat atat, satisfactia oferita de confectionarea manuala a ornamentelor nu se compara cu nimic.

Daca iti doresti un brad de Craciun decorat natural, iata cateva sfaturi simple:

Sarbatoarea Craciunului este puternic legata de parfumuri. Asadar, ce ar putea fi mai frumos decat mirosul bradului combinat cu miros de citrice si turta dulce? Cum poti obtine acest lucru?

* Mai intai ai nevoie de cateva citrice, pe care nu trebuie decat sa le tai felii si sa le pui la uscat. Va trebui sa faci acest lucru din timp, deoarece acestea contin o mare cantitate de apa si procesul de uscare poate sa dureze foarte mult. Poti sa le pui chiar pe calorifer pentru a grabi acest proces. Mai apoi trece ata prin ele ca sa poti sa le suspenzi de ramurile bradului.

* Al doilea pas este transformarea turtei dulci in podoabe. Acestea nu trebuie decat gaurite pentru a putea fi agatate de crengile bradului. Exista nenumarate variante de turta dulce, in forme diferite si cu glazura de toate culorile.

Turta dulce poate fi inlocuita cu succes cu prajiturele coapte chiar de tine, in diverse forme. Nu uita sa gauresti fiecare prajitura in parte inainte de introducerea lor in cuptor, deoarece dupa ce sunt coapte va fi destul de dificil sa le gauresti, existand riscul de a se sfarma.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: