Setari Cookie-uri

(P)Ce trebuie sa stim despre epilarea definitiva

Metode moderne de epilare cu eficienta de lunga durata

Capacitatea de a tinti si distruge selectiv foliculul pilos, fara lezarea pielii inconjuratoare, prin intermediul surselor de lumina intens pulsata (IPL) si a laserelor a revolutionat tratamentul pilozitatii excesive si inestetice, compensand toate neajunsurile metodelor anterioare.

Principiul tratamentului este transferul unei cantitati mari de energie, prin piele, pana la nivelul unei tinte, care in cazul epilarii este pigmentul firului de par. In urma absorbtiei energiei la nivelul foliculului pilos, acesta este distrus si este impiedicata cresterea parului, fara a fi afectata pielea din jur.

Pentru a se putea actiona asupra firului de par, acesta trebuie sa fie in faza activa a cresterii (anagen), in care radacina sa este intens pigmentata si are grosime maxima, astfel incat sa aiba capacitatea de a absorbi energia furnizata de aparat. Avand in vedere ca, la un anumit moment, doar o parte mica din numarul total de foliculi existenti in diferite regiuni ale corpului, sunt in faza activa, sunt necesare mai multe sedinte pentru un tratament eficient.

Foarte important de mentionat este ca, desi exista exceptii, acestea sunt rare, majoritatea pacientilor raspunzand favorabil la tratament.

Reducerea pilozitatii pe suprafetele tratate este evidenta, iar firele de par ramase cresc mult mai lent, sunt mai deschise la culoare şi mult mai subtiri.

Sunt eliminate cu succes problemele legate de foliculita sau fire de par incarnate (crescute sub piele), si care genereaza cicatrici hiperpigmentate inestetice (mai ales in regiunea inghinala si pe gambe). De asemenea, la nivelul fetei se evita traumatizarea si iritarea repetata, prin ras, pensat sau smulgere cu ceara, care, in timp, duc la modificari nedorite ale texturii firelor de par si pielii de la acest nivel.

Exista cazuri in care metodele de epilare pe baza de energie luminoasa (IPL si laser) sunt contraindicate (temporar sau definitiv):

- piele bronzata (cu lumina naturala sau lampi de ultraviolete, sau colorata cu diverse produse locale autobronzante)
- tendinta de formare a cicatricilor anormale (hipertrofice sau cheloide) in urma diverselor traumatisme
- consum de medicamente fotosensibilizante (isotretinoin, anumite antibiotice, antidepresive, preparate hormonale etc)
- istoric personal de afectiuni asociate cu fotosensibilitate (ex. lupus eritematos etc.)
- infectii active ale pielii din zona care urmeaza a fi tratata (ex. herpes etc.)
- boli cutanate cu tendinta de agravare posttraumatica (fenomen Koebner)

Efectele nedorite posibile sunt rare si in general tranzitorii, in conditiile aplicarii corecte a tratamentului. Pot sa apara arsuri usoare (roseata persistenta a pielii), uneori cu formare de cruste sau modificari locale de pigmentare (hipo sau hiperpigmentare), care însă se rezolva de cele mai multe ori, dupa un interval de timp.

Rezultatele tratamentului variaza foarte mult de la o persoana la alta, fiind influentate de numerosi factori:

- tipul de par si tipul de piele (persoanele cu piele deschisa, fir de par gros si inchis la culoare raspund cel mai bine la tratament),
- afectiuni endocrinologice asociate, care ar putea sa interfere cu efectul tratamentului (ovar polichistic, boli tiroidiene etc.),
- varsta, dieta, metabolismul local al firului de par, ciclul de crestere etc.

Momentul optim pentru a incepe epilarea este anotimpul rece (toamna, iarna si primavara), deoarece zonele tratate trebuie protejate de soare, iar pielea nebronzata, deschisa la culoare este cea mai potrivita pentru aplicarea tratamentului. Astfel, pana vara viitoare, pielea va arata mult mai bine iar parul în exces – atat de inestetic – doar o amintire...

Pentru mai multe detalii despre epilarea cu Lumina Intens Pulsata (IPL), va puteti adresa Clinicii ProEstetica Medical Spa
Str. Tudor Stefan nr. 38-40 (Piata Dorobanti)
Tel: 0212305920, 0788171052
http://www.proestetica-spa.ro/



Kudika
25 Ianuarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.