Credem in privilegiul de a fi femeie si de aceea suntem alaturi de tine impreuna cu expertii Always. Una dintre cele mai frecvente probleme este cea a disconfortului din perioada menstruatiei.

Incepem cu putina teorie, dar nu te speria – sunt lucruri pe care trebuie sa le stii si care te vor ajuta sa intelegi cum sa scapi de durere si disconfort. Citeste pana la sfarsit si de la teorie trecem la distractie.

De ce doare?

Dismenoreea primara incepe dupa aproximativ 6 luni de la instalarea menstruatiilor o data cu aparitia ciclurilor ovulatorii. Apare ca urmare a eliberarii unor substante numite prostaglandine care produc contractii ale uterului si vasoconstrictie (micsorarea calibrului vaselor de sange ce hranesc uterul) ducand la durere intensa datorita ischemiei (lipsei de transport a sangelui catre uter). Aceste fenomene - durere de spate, crampe abdominale intense, durere la nivelul fetei anterioare a coapselor, durere de cap, diaree, greata, varsaturi – apar o data cu aparitia menstruatiei si dureaza intre 8 si 72 h.

Dismenoreea secundara apare mai ales la femeile intre 20-30 de ani dupa perioada de cicluri menstruale relativ nedureroase si se datoreaza in special unor boli asociate ale organelor genitale: boala inflamatorie pelvina, endometrioza, fibroame uterine, folosirea de dispozitive intrauterine etc. Se asociaza frecvent cu sangerare abundenta sau neregulata, dureri la contactul sexual, secretie vaginala modificata iar durerea este rezistenta la tratamentul antiinflamator.

Solutiile bune pentru tine

Cum scapi de durere

Multe femei nu se prezinta la doctor si se trateaza cu analgezice sau antiinflamatoare nonsteroidiene ca si prin aplicarea locala de caldura. Tratamentul dismenoreei are ca scop inlaturarea simptomatologiei ca si inhibarea procesului ce a dus la aparitia acesteia. Vitaminele, suplimentele de magneziu, exercitiile fizice sunt considerate benefice in tratamentul dismenoreei.

Desi neplacuta dismenoreea si starile de disconfort sunt stari tranzitorii ce pot fi combatute aplicand solutii simple cum ar fi o protectie de incredere si tratamentul antiinflamator rapid.

Ca sa scapi de disconfort

Poti folosi absorbantele Always care sunt recomandate de Societatea de Ginecologie Endocrinologica din Romania, iar acum contin cu 20% mai mult gel absorbant pentru o protectie imediata. Stiindu-te in siguranta poti sa te comporti exact ca in orice alte zile si viata sociala nu iti este afectata. Starile si toanele sunt inlocuite de o stare generala de incredere.

Ai scapat de durere si disconfort! Hai la distractie!

Acum, ca ai aflat cum sa scapi de durere si sa te simti 100% increzatoare in tine, uita de surprizele neplacute si bucura-te impreuna cu Always de 28 de zile de vacanta in Ibiza alaturi de prietena ta cea mai buna. Mai multe detalii, inclusiv regulamentul concursului, aici: www.noifetele.ro.



  • Kudika

    Cum își educă Dragos Bucur copiii prin sistemul homeschooling: Este...

  • Kudika

    Carmen Tănase a salăbit 10 kilograme în două luni cu ajutorul unei...

  • Kudika

    Clipe de groază la America Express! Edward Sanda și Cleopatra...

  • Kudika

    Începe sezonul Eclipselor de Primăvară! Relațiile noastre își...

  • Kudika

    Mike Godoroja readuce, în actualitate, discul de vinil 

  • Kudika

    Colorare fara par deteriorat? Acum este posibil cu tehnologia...