Setari Cookie-uri

Ce pot sa fac daca sufar de PMS?

Ne putem simti cu adevarat date peste cap in anumite zile din luna, cand devenim agitate, nervoase, iritate sau cand anumite simptome fizice ne pot tulbura bunul mers al lucrurilor. Cu alte cuvinte, atunci cand sindromul premenstrual isi face simtita prezenta. Dar cu protectia adecvata, putem sa intampinam menstruatia cu zambetul pe buze.

• Suprimarea hormonala prin: contraceptive orale, plasturi contraceptivi, inelul vaginal contraceptiv, agonisti de hormoni eliberatori de gonadotrofine.
• In cadrul simdromului premenstrual sever se pot administra inhibitori selectivi de serotonina (SSRI): Fluoxetin, Paroxetin etc.
• In cazuri absolut extreme, ce nu raspund la terapia medicamentoasa, se poate apela la tratament chirurgical (anexectomie), adica la extirparea trompelor si a ovarelor. Aceasta procedura are insa numeroase dezavantaje, fiind inca in curs de cercetare.
Numai medicul poate prescrie anumite medicamente pentru controlarea sindromului premenstrual si trebuie mentionat ca nu toate femeile raspund la fel la acelasi tratament si medicatia luata de o prietena nu te poate ajuta neaparat si pe tine.

PMS? Am si uitat ce inseamna!

Acum, feminitatea ta este in siguranta in fiecare zi a lunii. Si stii ce e de facut ca sa te simti mai bine. Uita de surprizele neplacute si bucura-te impreuna cu Always de cat mai multe zambete! Acum, absorbantele Always, recomandate de Societatea de Ginecologie Endocrinologica din Romania, contin cu 20% mai mult gel absorbant pentru o protectie imediata.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Mai 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.