Setari Cookie-uri

Hormonii sexuali si modul in care acestia ne afecteaza viata

Always crede in privilegiul de a fi femeie si stie cat de importanta este senzatia de confort in fiecare zi a lunii. Iar tu, iti doresti sa privesti fiecare zi la fel de frumos, sa te trezesti zambind, sa te misti in largul tau, si iti urmezi toate visele, neumbrita de mici surprize neplacute Dar de ce oare azi te simti super si maine parca toata lumea s-a prabusit, desi nu ti s-a intamplat nimic special. Cu ajutorul specialistilor, Always te ajuta sa afli ce se intampla in corpul tau si ce efect au variatiile de hormoni asupra ta.

­ - Influenteaza libidoul femeii si stararea de bine a organismului
­ - Determina maturarea ovului facandu-l apt pentru fecundare, declansand in mod indirect ovulatia si pregateste conditiile locale ce au rolul de a favoriza sarcina.

Progesteronul este si el un hormon sexual important, acesta este secretat in principal de corpul luteal de la nivelul ovarului. Efecte asupra organismului feminin:

­- Regleaza ciclul menstrual
­- Pregateste endometrul (mucoasa uterina) pentru implantarea embrionului determinând la nivelul vaginului si a mucusului cervical modificari ce au rolul de a opri ulterior spermatozoizii.
­- Daca nu apare sarcina scaderea concentratiei progesteronului determina aparitia menstruatiei iar in timpul sarcinii au rol benefic ce favorizeaza mentinerea acesteia.
­ - Are rol asupra partii glandulare a sânilor determinând creslterea in marime a acestora mai ales premenstrual
­- Determina retentia unei cantitati moderata de apa si sare la nivelul rinichilor. Aceste efecte vizibile mai ales in a doua parte a menstruatiei alcatuiesc sindromul premenstrual.
­- Unele studii au aratat efectul progesteronului asupra memoriei si abilitatilor cognitive.

Testosteronul este un hormon steroidian androgen fiind un hormon sexual masculin dar ce este secretat in cantitati mici si la femei.Efectele testosteronului :

­- Mentinerea libidoului
­- Stimuleaza maturarea osoasa si protejeaza oasele de aparitia osteoporozei
­- Creste forta fizica si energia
­- Influenteaza functiile congnitive cum ar fi: atentia, memoria, abilitatile spatiale.

Hormonii sexuali au functii clar stabilite in cadrul organismului, din aceasta cauza dereglarile sunt foarte importante. Aceste dereglari nu sunt date doar de cauze patologice ci si de stilul de viata a fiecaruia: stres, lipsa relaxarii, regimul alimentar sarac si dezordonat.

Ignora-i si hai in Ibiza cu Always!

Ca orice femeie, iti doresti sa privesti fiecare zi la fel de frumos, sa te trezesti zambind, sa te misti in largul tau, si iti urmezi toate visele, neumbrita de mici surprize neplacute. Acum, absorbantele Always, recomandate de Societatea de Ginecologie Endocrinologica din Romania, contin cu 20% mai mult gel absorbant pentru o protectie imediata.

Asadar: estrogen pentru o stare de bine, progesteron pentru memorie si..Ibiza pentru distractie. Uita de surprizele neplacute si bucura-te impreuna cu Always de 28 de zile de vacanta in Ibiza alaturi de prietena ta cea mai buna. Mai multe detalii aici: www.noifetele.ro, Iar regulamentul il gasesti aici: https://28zile.noifetele.ro/public/pdf/regulament.pdf .


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Mai 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.