Setari Cookie-uri

Probioticele, alimentele vii

Prezent zilele acestea in Romania, pentru a participa la al XXX-lea Simpozion National de Gastroenterologie, domnul profesor Eamonn Quigley, reputat specialist in gastroenterologie si fiziologie umana, atrage atentia asupra cresterii incidentei si prevalentei unor suferinte ale tractului digestiv, si nu numai. Acesta a vorbit despre consecintele multiple asupra sanatatii si calitatii vietii, si a subliniat totodata rolul pe care alimentele probiotice il exercita in imbunatatirea functionarii sistemelor digestiv si imunitar.

Mecanismele de actiune sunt cercetate intens si exista dovezi unanim acceptate in privinta actiunii probioticelor la nivelul functiilor sistemului digestiv, asupra motilitatii intestinale, a efectului antibacterian, prin sinteza de bacteriocine si asupra functiei imunitare la nivelul intestinului. In privinta investigarii actiunii probioticelor asupra sistemului imunitar, s-au facut progrese in explicarea fenomenului de modulare imuna, de modulare prin cytokina, si a producerii de imunoglobuline A”, este concluzia profesorului Quigley.

Profesorul Eamonn Quigley este o personalitate care se bucura de larga recunoastere, pentru cei 34 de ani de cariera medicala si universitara, desfasurate in SUA, Anglia si Irlanda, dar si pentru numeroasele realizari stiintifice in studiul sistemului digestiv, florei intestinale si interactiunii acesteia cu bacteriile probiotice din alimente, concretizate in peste 500 de lucrari stiintifice publicate. Aceasta recunoastere internationala avut ca rezultat si alegerea in consiliul de conducere al Organizatiei Mondiale de Gastroenterologie, al carei presedinte a fost intre anii 2005 – 2009.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.