In general, suntem de acord cu compromisul, mai ales in experientele emotionale negative. De exemplu, laudam o persoana care nu si-a pierdut cumpatul, desi a fost provocata. In dragoste insa, compromisul capata o conotatie negativa. De ce? Pentru ca fiecare compromis, oricat de mic, este comparat cu ideea romantica de “dragostea invinge totul”. Prin urmare, ai putea crede ca in dragoste nu e nevoie de niciun compromis.

Cand e bun compromisul in relatia de cuplu

Un compromis rau iti schimba obiceiurile in asa fel incat renunti la lucrurile care iti fac placere, devii terna si iti pierzi autenticitatea. Un compromis bun este acel compromis care iti schimba obiceiurile cu unele mai bune, te ajuta sa te dezvolti si sa devii mai buna, scrie Cnn.com.

7 Lectii de viata puternice invatate din Alchimistul

Iata cateva exemple de compromis bun: cand unul dintre parteneri ii sugereaza celuilalt sa fie putin mai ordonat, cand te roaga sa fii mai atenta la sanatatea ta, cand iti cere sa spui direct ce ai pe suflet si sa comunici cu el mai des.

La prima vedere, moderatia si compromisul par contradictii ale emotiilor in general si total opuse de ceea ce inseamna dragostea. Nimeni nu-i spune partenerului ca il iubeste moderat. Ar fi o adevarata insulta! In schimb, partenerii isi potenteaza unul altuia atitudinea si sentimentele si se echilibreaza reciproc.

Cand sa nu faci compromisuri

Totusi, exista unele situatii in care compromisul intr-o relatie nu trebuie acceptat.

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

foto interior si prima pagina: Anna Gribtsova, Shutterstock

Singura modalitate de a atrage dragostea in viata ta (in loc de durere si suferinta)
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Vizionare placuta