Setari Cookie-uri

Compromisul in relatia de cuplu. Bun sau rau?

Uneori te ajuta sa te dezvolti, alteori te face extrem de nefericita. Cat de bun sau de rau e compromisul in relatia de cuplu? Depinde.

In general, suntem de acord cu compromisul, mai ales in experientele emotionale negative. De exemplu, laudam o persoana care nu si-a pierdut cumpatul, desi a fost provocata. In dragoste insa, compromisul capata o conotatie negativa. De ce? Pentru ca fiecare compromis, oricat de mic, este comparat cu ideea romantica de “dragostea invinge totul”. Prin urmare, ai putea crede ca in dragoste nu e nevoie de niciun compromis.

Cand e bun compromisul in relatia de cuplu

Un compromis rau iti schimba obiceiurile in asa fel incat renunti la lucrurile care iti fac placere, devii terna si iti pierzi autenticitatea. Un compromis bun este acel compromis care iti schimba obiceiurile cu unele mai bune, te ajuta sa te dezvolti si sa devii mai buna, scrie Cnn.com.

Iata cateva exemple de compromis bun: cand unul dintre parteneri ii sugereaza celuilalt sa fie putin mai ordonat, cand te roaga sa fii mai atenta la sanatatea ta, cand iti cere sa spui direct ce ai pe suflet si sa comunici cu el mai des.

Citește și:

La prima vedere, moderatia si compromisul par contradictii ale emotiilor in general si total opuse de ceea ce inseamna dragostea. Nimeni nu-i spune partenerului ca il iubeste moderat. Ar fi o adevarata insulta! In schimb, partenerii isi potenteaza unul altuia atitudinea si sentimentele si se echilibreaza reciproc.

Cand sa nu faci compromisuri

Totusi, exista unele situatii in care compromisul intr-o relatie nu trebuie acceptat.

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

foto interior si prima pagina: Anna Gribtsova, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
27 Februarie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.