Setari Cookie-uri

Iubirea pasionala duce sau nu la relatii longevive?

Este pasiunea un sentiment trecator? In general, in literatura, iubirea pasionala se mistuie repede si este inlocuita de o conexiune mai calma, mai puternica intre parteneri.

Iubirea pasionala determina o relatie de cuplu sa dureze pe termen lung? Ar trebuie sa judecam potential unei relatii dupa pasiunea pe care o simtim?

Este pasiunea un sentiment trecator? In general, in literatura, iubirea pasionala se mistuie repede si este inlocuita de o conexiune mai calma, mai puternica intre parteneri. Si poate ca aceasta este situatia dezirabila, intrucat, daca ne-am petrece toate zilele din viata intr-un foc continuu, ne-am mistui si noi.

foto interior si prima pagina: nd3000 Shutterstock

Conform psihologilor de la Psychology Today, studiile ce au urmarit viata de cuplu in timp arata ca pasiunea se estompeaza dupa primii doi ani. Iubirea pasionala cunoaste apoi un regres timp de 15 ani, revenind la viata atunci cand copiii pleaca de acasa.

Ceea ce nu iau in calcul aceste studii este faptul ca exista cupluri care, desi dureaza in timp, nu mai cunosc iubirea, ba sunt chiar constituite de parteneri care sunt nefericiti.

Citește și:

Si totusi, in cazul partenerilor ce se iubesc, cum am putea defini iubirea pasionala? Cum o putem masura?

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

Vizionare placuta


Kudika
18 Februarie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.