Florile, frunzele şi lemnul de tei au puteri naturale vindecatoare. Acestea manifestă proprietăţi antiinflamatoare, sudorifice, antispasmolitice, diuretice, sedative. Floarea de tei este binevenită în tratarea simptomelor de răceală, insomniei, anxietăţii, dereglărilor digestive, bolilor inflamatoare din organism.

foto interior si prima pagina: Nataliia Melnychuk Shutterstock

Florile de tei se culeg imediat după înflorire, preferabil la 1-2 zile după ploaie, pe vreme însorită, după care se usucă la soare, ori la umbră, într-un loc bine ventilat.

Prepararea ceaiului de tei Florile de tei nu se fierb niciodată. Acestea se lasă infuzat, turnând o cană de apă fiartă peste o lingură de plantă bine uscată şi mărunţită, cel mult 3-4 minute, atât cât lichidul să capete o culoare aurie şi se strecoară imediat. Ceaiul de tei nu se foloseşte dacă a căpătat o culoare întunecată roşie-cărămizie.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: