Măslinele sunt culese în diferite stadii de maturitate. Pe măsură ce se coc, ele se transformă treptat de la verde la negru, apoi sunt preparate printr-o varietate de procese. Sunt puse la înmuiat în ulei, apă sau saramură, sau ambalate în sare.

foto interior si prima pagina: Georgios Tsichlis Shutterstock

Cele mai importante tipuri de măsline, în funcţie de ţara de provenienţă, de culoare şi de metodele de prelucrare sunt: Kalamata – originare din Grecia, sunt măsline negre culese doar la maturitate şi conservate în apă cu sare, având o aromă puternică. Acestea sunt considerate cele mai bune. Nu au aceeaşi culoare, ci diferă de la galben la maro închis. Unele au coajă uşor încreţită. Picholine – originare din Franţa, sunt măsline verzi cu o aromă uşor sărată, iar uneori sunt conservate cu acid citric; Manzanilla – originare din Spania, sunt măsline verzi, vândute cu samburi sau umplute cu alte ingrediente, ambalate cu sare şi suc de acid lactic.

Continuarea pe Realitatea.net

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: