Setari Cookie-uri

Cum spui adevărul fără a-i răni pe cei din jur

Pentru a înțelege cum putem spune adevărul fără a-i răni pe cei din jurul nostru, este esențial să înțelegem care sunt motivele pentru care mințim, nu?

Sinceritatea este, probabil, cea mai importantă calitate pe care o pretindem de la cei din jur, chiar dacă noi nu suntem dispuși să o manifestăm de fiecare dată în relație cu aceștia.

Pentru a înțelege cum putem spune adevărul fără a-i răni pe cei din jurul nostru, este esențial să înțelegem care sunt motivele pentru care mințim, nu?

Care sunt motivele pentru care oamenii evită să spună adevărul?

Frica de a răni sentimentele celui de lângă noi

De obicei, teama apare când nu știm cum să spunem adevărul în așa fel încât să nu-l rănim pe cel de lângă noi. Acesta este motivul pentru care este bine să învățăm să spunem ce ne deranjează pe noi, să-i spunem persoanei de lângă noi ce simțim fără să o acuzăm în vreun fel sau să-i reproșăm ceva. De exemplu: ’’Tu nu-mi faci cadouri’’, ’’M-am săturat să mă eviți și să ieși numai cu prietenii tăi’’. Poți înlocui aceste afirmații cu: ’’Mi-ar plăcea să primesc un cadou’’, ’’M-aș bucura dacă am petrece mai mult timp împreună’’. Nu-l veți răni niciodată pe cel de lângă voi dacă îi veți spune ce v-ar bucura și nu ce nu face bine.

Citește și:

Citeste continuarea pe Andreearaicu.ro

Vizionare placuta


Kudika
6 August 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.