Setari Cookie-uri

Cum să faci ca iubirea să dureze? Cele mai bune sfaturi de relații după o căsătorie de 45 de ani

Avem câteva sfaturi extrem de importante pentru că relația de iubire cu partenerul de cuplu să dureze. Iată care sunt acestea: 

Lasă-te ghidată de aceste sfaturi pentru că vor aduce doar fericire în relația de cuplu.

foto interior si prima pagina: Masson Shutterstock

Avem câteva sfaturi extrem de importante pentru că relația de iubire cu partenerul de cuplu să dureze. Iată care sunt acestea:

1. Nu uita de tine

Dacă fericirea ta depinde de validarea și aprobarea constantă a partenerului, atunci există o mică problemă. Este în natura umană să ne dorim să fim iubiți și admirați, însă este dăunător pentru stima de sine să ceri asta în mod constant.

Cheia este să înveți cine ești cu adevărat, să fii sigură pe tine, independența, mătură, să te iubești... și apoi să ceri iubire de la partener.

2. Nu uita de acceptarea reciprocă

Acceptarea înseamnă că doi oameni sunt de acord să nu fie de acord despre unele lucruri... și totul este în regulă. Diferențele de opinie, chiar și cele majore, nu distrug relațiile, ci din contră - dacă sunt acceptate și discutate acestea ajung să apropie și mai mult partenerii de cuplu.

Citește și:

Așadar, amintește-ți că temelia iubirii înseamnă să accepți oamenii așa cum sunt și să nu încerci să îi schimbi pentru a se potrivi propriilor tale idei egoiste despre cine ar trebui să fie.

3. Alege să fii prezentă în relație, să spui ce simți și ce gândești

Partenerul tău nu îți citește mințile; de aceea este extrem de important să îți împărtășești gândurile în mod deschis. Oferă-i informațiile de care are nevoie și nu mai aștepta să știe el totul. Începe să comunici clar și deschis. Cele mai multe probleme, mici sau mari, apar în momentul în care comunicarea este întreruptă.

De asemenea, nu ascultă pentru a putea răspunde... ascultă pentru a înțelege. Nu judeca, ia-o pas cu pas. Încearcă să te pui în locul lui și, chiar dacă nu înțelegi ce se întâmplă, alege să îi respecți deciziile și să îi fii alături.

Citește și:

4. Fă din iubire o practică zilnică

Într-o relație fericită pe termen lung, doi oameni se iubesc mai mult decât au nevoie unul de celălalt. Din acest motiv, relația devine un refugiu sigur pentru a practica iubirea.

Iubirea este o practică - o repetiție zilnică de onestitate, prezentă, comunicare, acceptare, răbdare, afișare a sentimentelor.

Din păcate, de prea multe ori uităm de partea practică și ne implicăm, în schimb, să tratăm dragostea ca și cum ar fi ceva ce ne aparține.

Dragostea chiar este o practică. În momentele neașteptate și neplăcute ale unei relații, trebuie să respiri adânc și să te întrebi: "Oare ce parte a dragostei trebuie practicată aici?" Răspunsul va varia de la o problemă la alta, însă întotdeauna trebuie să fie legat de tandrețe, afecțiune, maturitate și încredere.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Noiembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.