Setari Cookie-uri

Cinci semne că este un narcisist

Dă vina asupra ta? Te-a cucerit cu farmecul său doar pentru ca în secunda doi să uite că exiști? Sunt șanse mari să ai de-a face cu un narcisist. Iată și alte semne după care îl poți identifica. 

Dă vina asupra ta? Te-a cucerit cu farmecul său doar pentru ca în secunda doi să uite că exiști? Sunt șanse mari să ai de-a face cu un narcisist. Iată și alte semne după care îl poți identifica.

foto interior si prima pagina: Maksim Fesenko, Shutterstock

1. Narcisiștii cred că lumea se învârtește în jurul lor

Când ai o conversație cu un narcisist, acesta se va concentra întotdeauna asupra lui sau a ei. Nu vei avea niciodată ocazia de a spune ceva, iar atunci când faci acest lucru și nu este de acord cu ceea ce spui, ideile tale vor fi probabil corectate, ignorate sau respinse.

2. Narcisiștii nu cunosc noțiunea de granițe personale

Acești oameni ignoră în totalitate sentimentele, gândurile sau posesiunile altora. De asemenea, se folosesc de alte persoane fără a le păsa de acestea. Cer bani și obiecte pe care uită să le returneze. Sunt renumiți pentru încălcarea promisiunilor pe care le-au făcut precum și a obligațiilor pe care le au. Nu manifestă nici o remușcare sau vină pentru lipsa lor de respect.

Citește și:

3. Narcisiștii cred că merită totul

Acești oameni așteaptă ca alții să le îndeplinească nevoile sau cerințele pe care le au, fără să se gândească măcar la faptul că este nevoie ca și ei să pună umărul la treabă și să ajute la rândul lor atunci când situația o cere. Sunt creaturi extrem de egoiste. Atunci când cineva nu se grăbește să le satisfacă nevoile și cerințele, se supără deoarece ei consideră că au dreptul să aibă și să obțină tot ceea ce vor fără să facă ceva.

4. Narcisiștii își folosesc farmecul personal pentru a obține avantaje

O persoană care este narcisistă vrea să facă pe cineva să se simtă dorit sau special dar numai pentru satisfacerea scopului propriu. Nu o face pentru că este interesaă de bunăstarea altcuiva, ci pentru că dorește să-i farmece și să-i prindă în mrejele sale pe alții care sunt suficient de neantenți încât să nu își dea seama de situație.

Citește și:

5. Narcisiștii îi învinovățesc pe alții pentru eșecurile lor

Întotdeauna altcineva este vinovat atunci când vine vorba de narcisiști. Alți oameni vor fi acuzați dacă narcisiștii nu au reușit la școală, au fost concediați, au rupt relația sau orice altceva nu a funcționat. Pentru orice narcisist este greu să recunoască faptul că nu este perfect.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.