Setari Cookie-uri

Poveste adevărată: Este mai bine să dai decât să primești

Vă invit să citim împreună o pildă minunată despre ce înseamnă adevărata bunătate.

Despre puterea unui suflet bun.

Vă invit să citim împreună o pildă minunată despre ce înseamnă adevărata bunătate.

În timp ce trecea prin campusul facultății, un tânăr l-a prins din urmă pe profesorul lui de filozofie, cu care avea următoarea oră. Cei doi și-au continuat drumul împreună, vorbind despre diverse lucruri. Așa cum mergeau, lângă o bancă au văzut o pereche de cizme foarte vechi, dezlipite și murdare. Cel mai probabil, cizmele aparțineau unui bătrânel sărac care dormea pe bancă.

foto interior si prima pagina: Butus Shutterstock

Studentului i-a venit o idee amuzantă și s-a gândit să îi propună profesorului să facă împreună o farsă: "Cum ar fi dacă i-am ascunde pantofii? Apoi ne ascundem în tufișul din spate și așteptăm să vedem ce reacție are când se trezește."

Citește și:

Pentru o secundă profesorul se uită speriat la student. Nu înțelege cum poate avea astfel de gânduri. Apoi, privirea lui se schimbă... și începe să vorbească: "Dragule, vreau să înțeleg cum de te-ai gândit la așa ceva. De ce te amuză situația unui om sărac? Tu ai mai mulți bani decât el, crezi că dacă râzi de el te vei simți mai bine? Vei fi mai bogat? Cum tot vin sărbătorile, eu îți propun să încercăm o altă variantă: pune câțiva bănuți în fiecare gheață și vedem cum reacționează când descoperă bănuții."

Având încredere în profesor, studentul face acest lucru, apoi amândoi merg pe o bancă mai îndepărtătată și așteaptă să vadă reacția omului sărac. După doar câteva minute bietul om se trezește și, în timp ce își strânge toate lucrurile din jurul lui, observă ceva în încălțări. Cu lacrimi în ochi, cade în genunchi, privește către cer și rostește cu voce tare o mulțumire lui Dumnezeu că poate cumpăra mâncare pentru familia lui.

Citește și:

Profesorul îl privește pe student care este profund impresionat de ce se întâmplă și îi spune: "Nu-i așa că acum te simți mai bine? Dacă îi făceai rău nu aveai nimic de câștigat, acum sufletul tău este fericit."

Tânărul răspunde: "M-ați învățat una dintre cele mai importante lecții ale vieții. Sunt convins că nu o voi uita niciodată."

Vizionare placuta


Kudika
17 Decembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.