Setari Cookie-uri

Oamenii nu sunt buni sau răi ci așa cum îi vezi

Atunci când vedem binele și frumosul din ceilalți, îi ajutăm să vadă și ei lucruri și îi inspirăm să le aducă la suprafață. 

Ne grăbim să etichetăm oamenii, spunând că sunt într-un anumit fel. Atunci de ce cu o anumită persoană cineva poate fi lapt și miere iar cu o alta, un adevărat tiran? Răspunsul este simplu: oamenii ni se arată așa cum îi vedem.

Săptămâna trecută am auzit o poveste despre un bărbat fără adăpost din California. Fost căpitan de echipă pe vremea facultății și elev eminent, a sfârșit prin a-și pierde slujba din cauza uneie boli de plămâni care nu i-a mai permis să lucreze. De aici la droguri și, ulterior, la a deveni ceea ce americanii numesc homeless nu a mai fost decât un pas. Bărbatul a ajuns să trăiască pe străzi, singura sa conexiune cu fosta sa lume fiind un cont de Facebok, o conexiune de Internet și un telefon mobil.

Marea provocare a venit atunci când vremea rece și ploioasă i-a pus viața în pericol. Nici un membru al familiei nu i-a sărit în ajutor. Nici unul dintre foștii prieteni și colegi nu a vrut să riște să aducă în propria casă un dependent de droguri. Nimeni, cu excepția Victoriei. Ea a fost cea care, în ciuda unui program încărcat, și-a făcut timp să îl ia de la spital și să îl aducă în căminul ei. Intreaga familiei a femeii a pus umărul. Fiul cel mare a renunțat la câteva hain și la propria cameră pentru ca bărbatul să aibă unde dormi. Iar soțul i-a scos pe toți la cină.

Citește și:

Poate părea ceva mărunt dar întreabă-te ce ai face tu pentru un om fără adăpost? In ciuda avertismentelor, nu numai că Victoria i-a întins o mână de ajutor dar l-a și lăsat singur în casă. Și asta pentru că nu a văzut în el un vagabond ci pe fostul ei coleg de facultate, atât de talentat și plin de viață. Iar el s-a comportat ca atare. Nu a luat droguri, nu a furat și i-a mulțumit pentru că, după o vreme îndelungată, cineva l-a tratat ca pe o ființă umană.

Atunci când vedem binele și frumosul din ceilalți, îi ajutăm să vadă și ei lucruri și îi inspirăm să le aducă la suprafață.

foto main: zlikovec Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.