Ne concentrăm pe eșecurile noastre, pe greșelile pe care le-am făcut, pe dezamăgirile pe care sufletul nostru le simte, pe durerile cu care inima luptă. Pentru a trăi pe deplin în prezent și pentru a ne planifica cu zâmbetul pe buze viitorul trebuie să învățăm ce avem de învățat de la amintirile dureroase din trecut astfel încât să lăsăm ca aceste amintiri să se șteargă o dată cu trecerea timpului.

Trecutul ne poate opri din a trăi cu adevărat.

Renunță la trecut astfel încât să poți fi liberă cu adevărat. Nu contează cât de mult încerci să schimbi lucrurile, nu ai puterea să mai faci ceva în această privință. Nimeni nu poate schimba trecutul. Ce s-a întâmplat s-a întâmplat. Singurul lucru pe care îl poți face este să accepți, să înveți din aceste momente și să continui pe drumul tău.

Iartă-te și nu uita să îi ierți pe ceilalți. Nu pierde zile din viața ta focusată pe evenimentele trecute. Viața este atât de scurtă încât sunt sigură că ai o mulțime de lucruri importante pe care să te concentrezi și o grămadă de obiective pe care vrei să le atingi. Îndreaptă-ți atenția asupra acestora deoarece ele contează cu adevărat.

Fiecare secundă pe care o petreci concentrată pe trecut este o secundă din prezent pe care o pierzi. Greșelile tale din trecut te pot ajuta să îți îmbunătățești viață. Începe să trăiești acum, în singurul moment care contează.

Nu îți bloca propria fericire. Ai puterea de a crea modul în care îți trăiești viața. Oferă-ți șansă de a fi fericită, amintește-ți că ești suficient de puternică pentru a depăși orice situație.

Când trăiești zilnic într-un trecut dureros, trăiești în întuneric. Iar singura persoană care te poate scoate din acest întuneric ești chiar tu. Trecutul nu te definește nici pe tine și nu definește nici viitorul tău. Ești responsabilă pentru bunăstarea ta, pentru fericirea ta. Eliberează-te de trecut, bucură-te de prezent și pregătește-te să pășești cu încredere către viitor.

foto main: Artsplav Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: