Setari Cookie-uri

Relația ciudată pe care specialiștii au descoperit-o între om și animalul de companie

În ultima perioadă s-a tot vehiculat ideea potrivit căreia câinii îți iubesc stăpânii mai multe decât pisicile, deoarece acestea din urmă sunt mai distante. Însă, un studiu arată că și pisicile sunt capabile să simtă în aceeași măsură starea ta de spirit.

Pisicile au reușit să-și obțină această etichită din cauza faptului că sunt mai indiferente față de oameni, decât câinii, dar știința îți arată că și pisicile sunt foarte receptive la gesturile emoţionale ale oamenilor.

În acest sens, cercetătorii Moriah Galvan şi Jennifer Vonk de la Universitatea din Rochester Oakland, Michigan au realizat un studiu în cadrul căruia au analizat comportamentul pe care îl au 12 pisici față de stăpânii lor. Astfel, au descoperit că animalele s-au comportat diferit atunci când proprietarul lor zâmbea faţă de atunci când acestea era încruntat.

„Atunci când proprietarul zâmbea, pisica a fost mult mai predispusă la avea şi ea un comportament pozitiv: începe să toarcă, se freacă sau se aşează pe genunchii proprietarului lor."

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto main: PhotoSunny, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 August 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.