Setari Cookie-uri

3 Lucruri care te vor face să te simți mai puțin singură în aceste momente

Când te afli în mijlocul furtunii, când zilele par tot mai încărcate, când vremurile sunt mai grele ca niciodată, este ușor să priveșți în jur și să vezi o grămadă de oameni care par să se descurce de minune. Însă te asigur că nu este așa; toată lumea are propriile probleme. Amintește-ți că fiecare persoană are o poveste despre care nimeni nu știe. 

Cu toții luptăm în felul nostru unic în fiecare zi. Și dacă am fi suficient de curajos să ne deschidem sufletele și să vorbim despre asta mai des, ne-am da seama că nu suntem singurii care suferă, care se confruntă cu temeri, care se simt pierduți.

Întotdeauna există cineva care poate înțelege prin ce treci.

Întotdeauna există cineva dispus să te asculte.

Întotdeauna există cineva care are brațele larg întinse, gata să te strângă cu iubire.

Iată care sunt cele trei lucruri pe care să ți le spui în aceste momente pentru a te simți mai puțin singură:

1. Suntem în asta împreună.

Nu ești singură. Cu toții suntem în această situație. Toți oamenii și-au amânat planuri, și-au pus pe pauză visuri, și-au schimbat viața atât de mult încât se gândesc cu teamă la ce îi așteaptă în viitor.

Citește și:

Dacă poți, deschide-ți sufletul și vorbește despre ceea ce simți. Despre stările pe care le ai. Despre emoțiile care îți copleșesc sufletul. Despre ce ascunzi acum în inima ta. O discuție sinceră, fără perdea, îți va face foarte mult bine.

2. Oamenii dragi ție sunt acolo...

... chiar dacă nu îi poți atinge, să știi că îi poți vedea. Nu te închide în carapacea ta. Încearcă să păstrezi o relație vie cu prietenii tăi. Comunicați zi de zi (fie prin mesaje, fie prin apel telefonic sau, și mai bine video call-uri), discutați despre diverse lucruri, amintiți-vă de toate lucrurile frumoase trăite împreună, faceți-va planuri de viitor.

Acest articol face parte din campania Totul va fi bine, powered by Tchibo, care te pregătește pentru reîntâlnirea cu prietenii tăi.

Citește și:

3. Sunt oameni în această lume care au nevoie disperată de sprijinul tău acum

Cu toțîi avem tendința de a ne pune în centrul Universului și de a vedea totul dintr-un punct de vedere personal, care ne afectează doar pe noi. De fiecare dată când simți că se întâmplă asta, fă tot posibilul pentru a îți îndepărta atenția de problemele tale și de a ajuta alți oameni (bineînțeles, în măsură în care poți ajuta). Găsind soluții pentru problemele altcuiva te va scoate din starea pe care o ai și te va face să te simți mai bine.

foto main: Jorm S, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
8 Aprilie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.