Setari Cookie-uri

Acceptă furtunile din viața ta. După ele apare cel mai frumos curcubeu

Învață să ai răbdare în timpul furtunilor... și să te concentrezi pe soarele care îți va încălzi sufletul imediat ce totul se va termina.

Cum să accepți furtunile din viața ta fără să le permiți să te pună la pământ? Iată câteva lucruri importante direct de la cei mai buni psihologi din lume.

1. Întreabă-te "Ce pot învăța din asta?"

Este tentant să vedem orice provocare cu care ne confruntăm că fiind una devastatoare și dificilă din toate punctele de vedere. Dar, după ce lucrurile s-au rezolvat, o întrebare critică necesară este următoarea "Ce pot învăța din această situație?"

Iar "nimic" nu este un răspuns pe care să îl acceptăm. Indiferent de cât de sumbră poate fi situația, există întotdeauna ceva de aflat, de descoperit, de învățat.

Să spunem că ți-ai pierdut locul de muncă; fără îndoială, o situație potențial dezastruoasă. După ce ai acceptat această situație, întreabă-te: "Eram fericită aici?", "A fost slujba la care visam?", "Aveam oportunități cu ea în viitor sau stăteam doar pentru că era confortabil?". Răspunde sincer, s-ar putea să fii și tu surprinsă de ceea ce spui.

Citește și:

2. Întreabă-te "Cum pot să devin mai puternică după această situație?"

Vizualizarea provocărilor ca oportunități este una dintre cele mai puternice trăsături umane - și de care cu toții suntem capabili. Indiferent dacă realizăm sau nu, evenimentele adverse au un mod de a ne formă, de a ne consolida caracterul.

3. Intreabă-te "Cum pot beneficia de pe urma acestei situații?"

Dacă suntem atenți, provocările vieții pot prezenta o oportunitate incredibilă pentru dezvoltarea noastră.

Să luăm că exemplu această izolare - ne putem concentra pe lucrurile pozitive care se întâmplă și, cel mai important, putem încerca să beneficiem de pe urma faptului că stăm acasă. Avem mai mult timp liber, putem petrece momente frumoase alături de cei dragi, putem face ordine în locuință (pentru că întotdeauna amânăm asta), putem citi, putem învăța să gătim rețete noi. Sunt atât de multe lucruri interesante pe care le putem face, să ne concentrăm pe ele.

Citește și:

foto main: Cammie Czuchnicki, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
5 Mai 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.