Setari Cookie-uri

3 Lecții importante pe care le înveți pe măsură ce renunți la trecut

Creșterea este dureroasă. Schimbarea este dureroasă. Dar până la urmă, nimic nu este mai dureros decât să rămâi blocată undeva în trecut. 

Ți-ai oferit o șansă corectă pentru a te schimba și a crește? Ai acceptat ce s-a întâmplat? Ai ales să mergi mai departe? Dacă ai dat din cap în semn de negație, nu ești singura. Știu exact cum te simți. Cu toții am fost acolo la un moment dat în viață. Uneori, cu toții suntem victime ale atașamentelor noastre. Și uneori nici nu ne dăm seama că ne blocăm propriile binecuvântari prezente păstrându-ne în trecut.

Creșterea este dureroasă. Schimbarea este dureroasă. Dar până la urmă, nimic nu este mai dureros decât să rămâi blocată undeva în trecut.

Iată 3 lecții importante pe care le înveți pe măsură ce renunți la trecut:

1. Poți avea o poveste sfâșietoare din trecut fără să îi mai permiți să îți influențeze trecutul.

Citește și:

În momentul prezent cu toții avem un fel de durere: furie, tristețe, frustrare, dezamăgire, regret. Observă această durere, urmărește-o îndeaproape și vei observa că este cauzată de ceva ce s-a întâmplat în trecut (fie în trecutul recent, fie în cel îndepărtat). Ce trebuie să îi explici inimii tale este că ceea ce s-a întâmplat în trecut nu se mai întâmplă acum. S-a terminat. A trecut. Și așa cum povestea a trecut, și tu trebuie să treci peste.

2. Înțelege că nu mai există nimic de care să te ții

Viața devine mult mai ușoară în momentul în care accepți că tot ce s-a întâmplat în trecut nu mai există acum. Viața ta este alta și se schimbă în fiecare secundă. Găsește puterea de a accepta că singurul moment care contează este chiar ACUM.

Citește și:

3. Durerea pe care o simți poate fi vindecată prin compasiune față de tine însăți

Alege să ai grijă de tine, să nu te mai învinovățești pentru ce s-a întâmplat și să nu te mai rănești singură. Alege să accepți tot ce s-a întâmplat și să îi spui inimii tale că totul va fi bine. Alege să te faci fericită - puțin câte puțin. Găsește în fiecare zi cel puțin un motiv pentru a zâmbi nu doar cu gura, ci și cu sufletul.

foto main: Geng Marigold, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
9 Iunie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.