Setari Cookie-uri

Iei lucrurile mult prea personal? 6 Sfaturi pe care să ți le dai care te vor împiedica să mai faci asta

O persoană devine toxică atunci când crede că tot ce se întâmplă în jurul său este un atac direct asupra ei sau are întotdeauna legătură cu ea. 

Nu poți lua lucrurile prea personal - chiar dacă acestea par personale. Rareori oamenii fac anumite lucruri din cauza ta. Ei fac lucruri din cauza lor. Este posibil să nu poți controla toate lucrurile pe care oamenii le spun și le fac, însă poți decide să nu mai permiți acestor situații să te afecteze.

Ce poți face? Iată o strategie simplă pentru a te detașa de tot ce se întâmplă. Reamintește-ți de fiecare dată să nu iei lucrurile personal. Creează-ți niște mantre/ afirmații pozitive pe care să ți le spui în diverse ocazii (nu doar când te afli într-o situație dificilă, ci și pe parcursul unei zile - astfel încât să îți educi mintea).

Pe scurt - reamintește-ți proactiv să nu iei lucrurile personal. Când îți dai seama că faci asta, ia o pauză și spune-ți următoarele:

Citește și:

1. Există o cantitate imensă de libertate care apare în viața ta în momentul în care te detașezi de credințele, ideile și comportamentele altor persoane. Modul în care oamenii te tratează este problema lor, modul în care reacționezi este problema ta.

2. Nu poți controla toate lucrurile pe care oamenii le spun și el fac... însă poți controla modul în care răspunzi la ele.

3. Ia în serios critica constructivă. Însă nu o lua niciodată personal. Ascultă și apoi analizează cu propria intuiție și înțelepciune. Trece totul prin propriul filtru.

4. Eșți suficient de bună, suficient de puternică, suficient de curajoasă, suficient de deșteaptă, suficient de bună, suficient de independentă. Tu ești tu și nimeni nu mai este ca tine - aceasta este super puterea ta. Nu ai nevoie de alte persoane pentru a te valida.

Citește și:

5. Dacă vrei cu adevărat să îți îmbunătățești încrederea în tine și respectul pe care îl ai pentru propria persoană, nu mai permite altor oameni să fie responsabile pentru tine. Nu mai permite altor oameni să îți domine emoțiile.

6. Până și cei mai duri oameni din lume au fost la un moment dat copii blânzi, fără nicio ură în suflet. Și aceasta este adevărata tragedie a vieții. Așadar, atunci când oamenii sunt nepoliticoși, alege să fii tu cea amabilă, atentă și bună. Oferă-le celor din jur pauza pe care speri că lumea ți-o va da în ziua ta proastă și nu vei regreta niciodată.

foto main: y.s.graphicart, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
2 Octombrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.