Setari Cookie-uri

4 Lucruri ușoare de făcut atunci când simți că nu mai poți face nimic bine

Realitatea este că la un moment dat în viață toți oamenii (DA, nimeni nu face excepție) se simt împovărați de descurajari cu privire la eșecurile lor, reale sau percepute. Diferența constă în capacitatea lor de a își reseta busola după un moment dificil și de a își continua drumul.

Este ușor să crezi că ești singura persoană care simte că nu poate face nimic bine. Te compari tot timpul cu aproape toți oamenii din jurul tău. Ei au viața organizată, merg mai departe, știu ce își doresc de la viitor, se descurcă de minune pe toate planurile și reușesc să gestioneze tot ce li se întâmplă. Știi că percepția ta este greșită?

Realitatea este că la un moment dat în viață toți oamenii (DA, nimeni nu face excepție) se simt împovărați de descurajari cu privire la eșecurile lor, reale sau percepute. Diferența constă în capacitatea lor de a își reseta busola după un moment dificil și de a își continua drumul.

Scopul acestui material este de a îți oferi câteva sfaturi (instrumente) care să te ajute să lucrezi pentru a merge mai departe folosind puterea pe care o deții din abundență și despre care nici măcar nu știi.

Citește și:

Primul pas spre a ieși din zona negativă în care te afli este să îți dai seama unde te afli acum și să îți amintești că nimeni nu este perfect.

Iată câteva sfaturi eficiente care să te ajute atunci când simți că nu mai poți face nimic pentru a scăpa de situația dificilă:

1. Regândește întrebarea pe care ți-o pui

În loc să te întrebi "De ce mi se întâmplă mie toate astea?" sau "De ce nu înțeleg ce trebuie să fac?", încearcă să te întrebi altfel, și anume - "Care sunt lucrurile pe care le-am făcut bine?", "Cum pot ieși din această situație?" sau "Ce am de făcut pe viitor?".

2. Folosește o mantră personală

Unul dintre cele mai importante lucruri care chiar funcționează este folosirea unei mantre personale. Iată câteva exemple:

Citește și:

Pot face tot ce îmi propun.

Sunt curajoasă, merg mai departe. Știu că voi depăși această situație.

Fac tot posibilul să reușesc să trec peste această problemă.

Nimic nu mă doboară. Puterea este la mine. Îmi continui drumul și, cu răbdare, trec peste toate obstacolele.

3. Fă-ți ordine în casă (la birou/ dormitor)

Când totul din jurul tău este dificil, să faci ceva bun pentru tine se poate dovedi mai mult o provocare. Reorganizarea sau chiar curățarea spațiului din jurul tău sunt sarcini relativ mărunte, care nu au nicio legătură cu problemele tale actuale, însă ele pot face o diferență considerabilă în atitudinea ta și în modul în care privești lucrurile. Nu doar că vei avea un sentiment de împlinire după ce ai finalizat cu succes sarcinile pe care ți le-ai impus, însă vei locui și într-un spațiu curat, ordonat și liniștit.

Citește și:

4. Fă o plimbare în aer liber

Conectează-te cu natura, cu Universul. Ieși în aer liber și lasă-te inspirat de frumusețea din jurul tău și de schimbările sezoniere - o astfel de activitate poate fi ceea ce ai nevoie pentru a contrabalansa sentimentele pe care le trăiești acum.

foto main: Helena Lansky, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
6 Octombrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.