Setari Cookie-uri

15 Lucruri importante pe care fiecare părinte ar trebui să le știe

Copiii sunt cel mai mare dar pe care ți-l va oferi această viață, iar sufletele lor sunt cea mai grea responsabilitate pe care Dumnezeu o va pune în mâinile tale. Ia-ți timpul necesar să îi înveți ce înseamnă să trăiești cu adevărat, să fii om. 

1. Ai încredere în tine. Știi mai multe decât crezi că știi.

2. Creșterea copilului este, fără îndoială, unul dintre cele mai dificile lucruri pe care le vei face vreodată însă, în schimb, te învață despre semnificația și puterea iubirii necondiționate.

3. Nu vom fi niciodată pregătiți pentru această etapă a vieții - fiecare părinte este surprins din nou și din nou.

4. Natura de a fi părinte pare uneori nerecunoscătoare... până când îți dai seama și îmbrățișezi faptul că alegi să îți iubești copiii mult mai mult decât ai iubit vreodată în viața ta. Și conștientizând acest lucru înțelegi profunzimea iubirii tale, înțelegi dragostea incredibil de frumoasă, necondiționată, pură, sinceră - pe care au avut-o părinții tăi pentru tine.

Citește și:

5. A fi părinte este o alegere pe care o faci zi de zi, nu o relație biologică.

6. Pentru a fi în amintirile de mâine ale copiilor tale, trebuie să îți faci timp să fii în viața lor astăzi. În fiecare zi a vieții noastre lăsăm în memoria lor câte o amintire. Cu cât suntem mai prezenți, cu atât ajungem să lăsăm mai multe amintiri.

7. Când îți faci timp să îți deschizi mintea și să asculți cu adevărat ce au de spus oamenii din jurul tău, este uimitor câte poți învăța - acest lucru este valabil mai ales atunci când oamenii vorbesc despre copiii tăi.

8. Copiii sunt cel mai mare dar pe care ți-l va oferi această viață, iar sufletele lor sunt cea mai grea responsabilitate pe care Dumnezeu o va pune în mâinile tale. Ia-ți timpul necesar să îi înveți ce înseamnă să trăiești cu adevărat, să fii om.

Citește și:

9. Nu spune doar vorbe, învață să și acționezi. Poate că copiii nu ascultă ce spun părinții, însă îi imită incredibil de bine.

10. Copiii au nevoie să fie iubiți pentru ceea ce sunt, nu să îți petreci tot timpul încercând să îi modelezi.

11. Copiii trebuie învățați cum să gândească, nu ce să gândească.

12. Părinții pot îndruma doar prin exemplu și își pot ajuta copiii să ajungă pe drumul cel bun, însă formarea finală a poveștii de viață se află în mâinile copiilor.

13. Dacă nu ai fost niciodată urât de copilul tău pentru o perioadă scurtă de timp, nu ai fost niciodată un părinte adevărat. Un adevăr dur, știu.

14. Este absolut imposibil să îți protejezi copiii de durere și de dezamăgirile vieții. Prin unele lucruri trebuie să treci pentru a le învață.

Citește și:

15. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru copiii tăi pe măsură ce cresc este să le dai drumul și să le permiți să facă lucruri pentru ei înșiși, să le permiți să învețe, să experimenteze, să greșească, să fie slabi și puternici, copilăroși și maturi, responsabili sau iresponsabili. Să le permiți libertatea de a vedea lucrurile prin proprii ochi.

foto main: pixabay

Vizionare placuta


Kudika
11 Noiembrie 2020
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.