Setari Cookie-uri

Când ești confuză și nu știi în ce direcție să o apuci. Cum să îți găsești drumul în viață?

Nimic în această lume nu te poate deranja mai mult decât propria ta minte.

Nu dispera. Totul în această lume are o rezolvare. Nu ai nevoie de o tragedie pentru a crea luciditate interioară. Iată metoda în trei pași simpli pentru a transforma confuzia în claritate:

1. Încetinește

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să te oprești. Permite-i timpul să îți vină în ajutor. Deciziile importante au nevoie de contemplare, iar contemplarea are nevoie de timp. Doar spațiul pe care ți-l aloci pentru a reflecta îți va rezolva răscolirile pe care le ai. Așadar, alege să ai răbdare cu tine și să îți dai timp pentru a înțelege mai clar ce se întâmplă.

Câteva ore, o zi, o săptămână, poate chiar câteva luni. Cu cât decizia este mai importantă cu atât vei avea nevoie de mai mult timp.

Citește și:

2. Fă un pas în spate și observă situația din toate punctele de vedere

Când te distanțezi de gândurile tale, poți descifra mai bine ce se întâmplă în mintea ta. Spațiul fizic nu este suficient, ai nevoie și de puțin spațiu mental.

Adesea, pe măsură ce faci mai multe lucruri de-a lungul zilei, ajungi să îți umpli mintea cu tot felul de gânduri, griji, probleme.

Așadar, al doilea pas pentru a găși claritate este să începi să îți observi gândurile fără judecată. Cum poți face asta? Cu atenție și răbdare - exercițiile de respirație te pot ajuta în acest sens. De asemenea, yoga și meditația sunt practici foarte bune.

Când îți observi gândurile, încearcă să le notezi pentru ceea ce sunt fără să le critici și dă-le un nume simplu: pot fi frica, îngrijorare sau nemulțumire.

Citește și:

Renunțând la obiceiul de a îți critica gândurile ajungi să accepți mentalitatea actuală astfel încât să îți dezvălui adevăratele stări mentale și emoționale.

3. Ai încredere în tine, nu în confuzia ta

Nu uita că nu ești definită de gândurile tale... și nici de mintea ta. Odată ce te îndepărtezi de gânduri, îți dai seama că tu și mintea ta sunteți două entități separate. Nu trebuie să crezi tot ce îți spune mintea ta. Iar când înțelegi acest lucru, ajungi să te dezlegi de gândurile care nu îți permit să fii liniștită.

Nu ești confuză pentru că nu știi ce să faci; ești confuză pentru că îți spui povești limitate despre ceea ce poți face. În interiorul tău știi ce vrei, însă temerile, convingerile și presupunerile limitative te fac să îți impui niște limite destul de grele. Și multe dintre acestea nu au nicio legătură cu realitatea.

Citește și:

Pasul final în acest proces de a îți găsi drumul în viață este să ai încredere în tine și nu în gândurile tale - astfel vei obține claritate atât mentală, cât și emoțională.

Îți spui că ești un eșec sau că nu ești suficient de bună? Nu vei știi până când nu vei începe să îți răspunzi la câteva întrebări sincere:

"Este adevărat?"
"Știi cu adevărat că este adevărat?"
"Ce se întâmplă când crezi acest gând pe care îl ai? Care sunt reacțiile sau emoțiile tale?"
-"Fără acest gând, cine ai putea fi sau deveni?"

Răspunsurile te vor surprinde, însă te vor și elibera de lucrurile pe care ți le spune mintea ta.

Citește și:

foto main: GoodStudio, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
16 Noiembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.