Setari Cookie-uri

9 Lucruri pe care să ți le amintești înainte de a te mai lăsa afectată de orice lucru mărunt

Modul în care oamenii te tratează este problema lor, modul în care reacționezi la tratamentul lor este problema ta. 

De câte ori nu ai luat lucrurile mult prea personal? Dacă ești ca noi toți ceilalți - și asta este în regulă - probabil că ai făcut-o foarte des. Este în natura umană până la urmă.

Pentru că vedem totul printr-o lentilă subiectivă, personală - o lentilă care face o treabă slabă în a vedea imaginea de ansamblu - avem tendința de a reacționa la acțiunile și cuvintele tuturor celorlalți ca și cum ar fi o jignire la adresa noastră. Astfel, mânia celorlalți ajunge să ne înfurie. Lipsa de respect a altor persoane ne face să ne simțim nevrednici. Nefericirea altor persoane ne face nefericiți.

Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le citim mai des și să le învățăm astfel încât să nu ne mai lăsăm afectați de ce zic sau fac oamenii din jurul nostru:

Citește și:

1. Abilitatea de a nu reacționa sau de a nu lua lucrurile personal îți menține mintea limpede și inima împăcată.

2. Chiar și atunci când pare personal, rareori oamenii fac lucruri din cauza ta... ei fac lucruri din cauza lor.

3. Este posibil să nu poți controla toate lucrurile pe care oamenii le spun și le fac, însă poți decide să nu te lași influențată de acestea.

4. Există o cantitate imensă de libertate pe care o descoperi atunci când te detașezi de credințele și comportamentele altor persoane. Modul în care oamenii te tratează este problema lor, modul în care reacționezi la tratamentul lor este a ta.

5. Deseori oamenii fac și spun lucruri pentru că au fost condiționați, nu pentru că își doresc în mod conștient.

6. Nu poți controla modul în care oamenii te văd.

Citește și:

7. Acceptă critica constructivă, însă nu o lua niciodată personal. 8.

8. Dacă vrei cu adevărat să îți îmbunătățești încredere în sine, stima de sine și valoarea de sine, nu mai permite altor persoane să fie responsabile pentru tine. Nu mai permite celorlalți oameni să îți domine emoțiile.

9. Cei mai răi și mai reci oameni au fost la un moment dat blânzi precum niște copii - aceasta este tragedia vieții. Așadar, când oamenii sunt nepoliticoși cu tine, alege să fii tu cea bună.

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
19 Martie 2021
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.