Acest tort usor si delicios este perfect pentru o zi de duminica sau un picnic in familie, fara sa existe neaparat o ocazie speciala.

„Torturile pe baza de ulei, fara oua, sunt foarte usor de facut – fara crema de zahar si unt, fara sa bati ouale sau sa ai nevoie de mixer electric”, scrie autoarea Alexandra Daum in noua sa carte de retete vegetariene, citata de mindbodygreen.com. „Acest tort are o aroma placuta de lamaie si este simplu de asamblat, in ciuda aspectului sau glamour”, adauga ea.

In cazul acestei retete, ingredientele traditionale sunt inlocuite cu unele sanatoase. Faina din spelta inlocuieste faina alba, zaharul de cocos este un inlocuitor pentru zaharul alb rafinat, iar uleiul de masline inlocuieste ouale. Toate acestea combinate inseamna ca produsul final este unul vegan, fara zahar rafinat.

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

foto main pixabay

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: