Setari Cookie-uri

5 Lectii de viata pe care, din pacate, oamenii le invata prea tarziu

Aceasta este viata ta si trebuie sa lupti pentru ea. Lupta pentru ce iti trebuie pentru a fi fericita. Lupta pentru ceea ce crezi. Lupta pentru ce este important pentru tine. Lupta pentru oamenii pe care ii iubesti si nu uita niciodata sa le spui cat de mult inseamna pentru tine. Da-ti seama ca acum esti o norocoasa pentru ca inca mai ai sanse. Asa ca opreste-te pentru o clipa si gandeste-te. Orice trebuie sa faci, incepe sa o faci de acum. 

Cum este viata ta acum? Esti fericita? Inainte de a merge mai departe, incearca sa iei o pauza si sa iti pui cateva intrebari. Sa iti dai seama de ce iti doresti cu adevarat. Sa iti asumi riscuri. Fa-ti timp sa iubesti, sa razi, sa plangi, sa inveti si sa ierti. Viata este mai scurta decat pare deseori.

Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a fi prea tarziu:

1. Acest moment este viata ta

Viata ta nu se afla intre momentul nasterii si al mortii tale. Viata ta este intre acum si urmatoarea respiratie. Prezentul este aici si acum... si este toata viata pe care o primesti vreodata. Asadar, traieste fiecare moment in deplinatatea lui, fara teama si fara regret. Si fa tot ce poti cu ce ai in acest moment.

2. O viata nu este foarte lunga

Aceasta este viata ta si trebuie sa lupti pentru ea. Lupta pentru ceea ce este bine pentru tine. Lupta pentru ceea ce crezi. Lupta pentru ce iubesti. Lupta pentru ce iti place sa faci. Lupta pentru visurile si pasiunile tale. Lupta pentru oamenii dragi tie. O viata nu este deloc lunga... si fiecare moment trebuie sa fie trait asa cum vrem noi.

Citește și:

3. Cand amani, devii sclavul zilei de ieri

Insa atunci cand esti foarte activ, parca ziua de ieri a fi un prieten bun care te ajuta si-ti ia o sarcina de pe umeri. Asadar, incearca sa faci ce trebuie sa faci chiar acum pentru ca maine iti vei multumi. Vei fi fericita ca ai inceput de azi.

4. Esecurile sunt doar lectii

Lucrurile bune vin la cei care inca spera chiar daca au fost dezamagiti, la cei care inca mai cred desi au gustat esecul, la cei care inca iubesc chiar daca au fost raniti. Asadar, nu regreta niciodata nimic din ce s-a intamplat in viata ta. Nu poate fi schimbat, anulat sau uitat. Ia tot ce ai trait ca lectii invatate si continua-ti drumul.

5. Relatia pe care o ai cu tine este cea mai importanta relatie a ta

Fericirea adevarata este cea pe care o ai cand te simti bine cu tine fara a cauta aprobare de la altii. Inainte de a avea o relatie sanatoasa cu alti oameni, trebuie sa ai o relatie sanatoasa cu tine insati. Trebuie sa te simti importanta in ochii tai astfel incat sa poti privi cu incredere in ochii oamenilor din jurul tau si sa fii privita asa cum te privesti tu pe tine: cu iubire si respect.

Citește și:

foto main luboffke, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
18 August 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.