Imi plac scruburile pentru scalp din mai multe motive: acestea indeparteaza eficient reziduurile de sebum si murdaria, regenereaza scalpul prin indepartarea celulelor moarte si ajuta la stimularea cresterii mai rapide a parului prin imbunatatirea circulatiei.

Pentru ca in ultima vreme folosim mult sampon uscat, dar si alte produse de styling, curatarea eficienta a scalpului a devenit un task mai dificil. Cu toate astea, sanatatea si frumusetea parului depind de ingrijirea adecvata a scalpului.

Hairstylistul Jenna Pitocco, care lucreaza la un salon din New York, le recomanda clientelor sale un scrub natural, usor de preparat acasa din doar 4 ingrediente. Ea foloseste zahar ca baza pentru exfoliere si un emolient pe care scalpul nostru il adora, deoarece este foarte asemanator cu sebumul pe care il produce in mod natural: uleiul de jojoba. „Acest ulei este alcatuit in principal din acizi grasi si esteri de ceara, ceea ce ajuta la indepartarea scuamelor uscate si a matretii de la nivelul scalpului”, confirma Tess Marshall, medic naturopat.

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

foto main pixabay

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: