Ce zici de o prajitura mega rapida si delicioasa cu aroma de toamna? Iata un desert pentru care nici nu ai nevoie de cuptor - pentru ca o faci la tigaie. Ti-am atras atentia? Ma bucur maxim... pentru ca se face in doi timpi si trei miscari si este pe placul tuturor mofturosilor.

Lista ingrediente:

O mana de prune (cat sa acopere fundul unei tigai); Sirop de zahar (o cana de apa pusa la fiert cu o cana de zahar si lasat jumatate de ora la foc mic); 2 oua; O lingurita praf de copt; 300 de grame faina; 150 ml apa (sau lapte); 130 de grame unt topit; o mana de nuci (alune/migdale/caju) maruntite.

Cum se prepara:

Taiem prunele pe jumatate, scoatem samburii si le asezam frumos in tigaie, adaugand peste ele imediat siropul de zahar;

Intr-un bol amestecam ouale cu apa (sau laptele), untul, faina si praful de copt.

Peste prune punem nucile maruntite si aluatul facut mai sus. Aranjam dragu, punem capacul si dam la foc mic pentru 30 de minute.

Cum rasturnam prajitura: Luam o alta tigaie, o punem peste tigaia de pe foc si rasturnam prajitura dintr-o singura miscare. Punem iar capacul si mai lasam inca 10-12 minute.

Servim simplu sau cu inghetata.

foto main Marharyta Kovalenko, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: