Ce zici de o prajitura mega rapida si delicioasa cu aroma de toamna? Iata un desert pentru care nici nu ai nevoie de cuptor - pentru ca o faci la tigaie. Ti-am atras atentia? Ma bucur maxim... pentru ca se face in doi timpi si trei miscari si este pe placul tuturor mofturosilor.
Lista ingrediente:
O mana de prune (cat sa acopere fundul unei tigai); Sirop de zahar (o cana de apa pusa la fiert cu o cana de zahar si lasat jumatate de ora la foc mic); 2 oua; O lingurita praf de copt; 300 de grame faina; 150 ml apa (sau lapte); 130 de grame unt topit; o mana de nuci (alune/migdale/caju) maruntite.
Cum se prepara:
Taiem prunele pe jumatate, scoatem samburii si le asezam frumos in tigaie, adaugand peste ele imediat siropul de zahar;
Peste prune punem nucile maruntite si aluatul facut mai sus. Aranjam dragu, punem capacul si dam la foc mic pentru 30 de minute.
Cum rasturnam prajitura: Luam o alta tigaie, o punem peste tigaia de pe foc si rasturnam prajitura dintr-o singura miscare. Punem iar capacul si mai lasam inca 10-12 minute.
Servim simplu sau cu inghetata.
foto main Marharyta Kovalenko, Shutterstock
Spune-ti parerea!