Oamenii cu suflet bun primesc întotdeauna ceea ce merită, în timp ce acțiunile sau atitudinile negative duc adesea la rezultate neplăcute. Lucrul bun despre legile karmice este că oamenii pot rupe tiparul karmei negative, cu condiția să respecte pașii potriviți.

Ce este karma negativă?

Karma negativă este opusul karmei bune și este adesea caracterizată de apariția unor lucruri rele. Îți dai seama că ai un ciclu karmic slab atunci când lucrurile nu mai merg așa cum îți doreșți tu să meargă (pot fi evenimente negative care par să nu se mai încheie, locuri de muncă la care nu reușești să evoluezi, accidente neplăcute sau lupte inutile cu destinul).

Poți schimba karma negativă? Sigur că da. Aceasta este reversibilă - îți poți schimba norocul și poți atrage energia pozitivă în viața ta. Cum poți face asta? Îți spunem noi în cele ce urmează.

5 Pași pentru a inversa karma negativă și a o elimina din viața ta în acest an

1. Identifică tiparul

Pe măsură ce înveți cum să scapi de karma negativă, regula de aur este să înțelegi mai întâi unde este problema. Poate fi vorba despre cariera ta, unde lucrurile nu mai evoluează, despre relațiile amoroase care par să nu înflorească sau chiar despre un lanț neîntrerupt de prieteni toxici. Întreaga idee este să înțelegi experiențele sau problemele care apar din karma negativă.

Însă, pentru a inversa acest lucru, trebuie să fii sinceră cu adevărat cu tine însăți. Nu poți dezlega nodurile karmice din viața ta fără să încerci să îți dezgropi tiparele comportamentale care duc la un ghinion nesfârșit. Acordă-ți timp pentru a identifica lucrurile care stau în spatele negativității din viața ta.

2. Asumă-ți responsabilitatea pentru karma negativă din viața ta

În momentul în care ai reușit să identifici greșelile pe care le-ai făcut în trecut, treci la următoarea etapă - și anume recunoaște gândurile și acțiunile tale negative. Recunoaște faptul că ești responsabilă pentru acțiunile tale. Identificarea problemei nu este suficient, trebuie să faci eforturi suplimentare și să recunoști că acțiunea ta a dus la consecințe negative.

Acceptarea și recunoașterea greșelilor te va ajuta să închizi capitolul și să te eliberezi de toată negativitatea din viața ta, permițând astfel energiei pozitive să ajungă la tine.

3. Învață din greșelile făcute

Curățarea karmei înseamnă să înveți din greșelile din trecut. Karma bună urmărește oamenii care fac fapte pozitive, ceea ce înseamnă că vei inversa karma rea doar atunci când îți schimbi obiceiurile și când devii o persoană mai bună.

Nu uita că Universul răspunde cu aceeași energie pe care tu o emani. Ai puterea de a îți curăța karma doar dacă renunți la acțiunile, gândurile sau comportamentele negative.

4. Îndreaptă-ți atenția asupra acțiunilor pozitive

Karma oferă oamenilor ceea ce merită. Așadar, tu vei atrage energie pozitivă adoptând trăsături pozitive precum iubire, apreciere, compasiune, recunoștință.

Să fii pozitiv înseamnă să înțelegi că viața ta este frumoasă; înseamnă să îți hrănești sufletul cu liniște și să îți spui că, indiferent de situație, poți depăși obstacolele și că mergi în direcția corectă în viață.

5. Iartă-te pe tine și iartă-i pe cei din jurul tău

Pentru a trimite energie pozitivă în Univers, trebuie să înveți arta iertării. Ține minte că nu toți oamenii sunt buni. Așadar, în loc să te stresezi cu privire la experiența negativă cu unii dintre aceștia, concentrează-te pe aspectele pozitive și lecțiile de viață care au ieșit din relațiile avute.

Pentru a evita trimiterea energiei negative în lume, trebuie să înveți și arta de a te ierta. Pe măsură ce ierți oamenii care îți greșesc asigură-te că te ierți și pe tine deoarece iubirea de sine este extrem de importantă.

foto main luboffke, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: