Setari Cookie-uri

7 Obiceiuri dăunătoare cu care alungăm oamenii (și ce să facem în schimb)

Aceste obiceiuri pot amenința relațiile tale. Modul în care interacționezi cu oamenii din jurul tău te poate face să pari atractivă sau neatractivă, prietenoasă sau foarte rece, deschisă sau negativistă pentru cei din jurul tău.

Iată câteva dintre cele mai comune trăsături prin care alungăm oamenii și ce putem face în schimb:

1. Suntem absorbiți de noi înșine

Persoana concentrată doar pe ea nu este deloc atentă la ceilalți. Sunt șanse să nici nu ne dăm seama că ne comportăm astfel. Totuși acesta ar putea fi unul dintre motivele principale pentru care oamenii se îndepărtează de noi.

Ce avem de făcut: psihologii ne sfătuiesc să acționăm implicat în viața altor oameni și să vorbim mai puțin despre noi și despre evenimentele din viața noastră. Trebuie să învățăm să ne intereseze și alte persoane: să le punem întrebări, să fim atenți la ce spun, să le fim acolo atunci când au nevoie de noi.

2. Suntem nesiguri pe noi

Dacă avem nevoie în mod constant de cineva care să ne dea ok-ul cu privire la o decizie, să ne rezolve problemele sau să aducă confort vieții noastre, atunci este posibil să fim nesiguri, să avem nevoie de sprijin continuu și de validare.

Citește și:

Ce avem de făcut: să lucrăm mai mult la noi. Este momentul să învățăm să ne iubim pentru cine suntem. Să schimbăm ce vrem să schimbăm astfel încât să devenim persoane mai bune, să învățăm să ne ascultăm intuiția, să știm să spunem "NU" și, cel mai important, să să nu ne mai lăsăm influențați de nimeni.

3. Suntem invidioși

Gelozia este adesea un sentiment complicat ce distruge relații. De asemenea, invidia nu ne permite să ne trăim așa cum ne-am dori viața noastră pentru că pierdem timp concentrându-ne pe ce fac alții.

Ce avem de făcut: trebuie să învățăm să aducem recunoștință în viața noastră. Trebuie să îi mulțumim Universului pentru ceea ce avem și pentru toate binecuvântările oferite. Să ne reamintim de fiecare dată că viața nu este o competiție cu nimeni și că nu trebuie să ne măsurăm progresul. Este momentul să trăim cea mai bună viață posibilă pentru noi și atât.

Citește și:

4. Ne victimizăm

Cea mai neplăcută persoană dintr-un grup este cea care joacă în mod constant rolul victimei. Toată lumea se confruntă cu probleme, toți am trecut prin situații grele și traume semnificative, însă asta nu înseamnă că trebuie să ne plângem o viață pentru ce ni s-a întâmplat.

Ce avem de făcut: trebuie să găsim puterea de a închide capitolul dureros, de a învăța lecțiile și de a merge mai departe. Trebuie să încetăm să ne mai plângem pentru ce ni s-a întâmplat. Să învățăm să ne vindecăm rănile astfel încât să ne putem bucura de prezent.

5. Ne lăudăm singuri

Suntem egocentrici și ne lăudăm singuri non stop. Nimeni nu vrea să știe cât ai dat pe casa în care locuiești sau câte cifre are contul tău bancar.

Citește și:

Ce avem de făcut: să învățăm să fim umili și să nu permitem banilor sau succesului să ne schimbe și să ne îndepărteze de oamenii la care ținem.

6. Nu avem empatie pentru cei din jur

Empatia este esențială în relațiile mature și frumoase. Este important să avem compasiune pentru cei din jurul nostru. Să nu fim insensibili la problemele altora pentru că așa îi îndepărtăm de noi.

Ce avem de făcut: când o persoană trece printr-un moment dificil, să facem tot posibilul pentru a ne pune în pielea ei și a îi înțelege situația. Uneori trebuie să săpăm destul de adânc pentru a găși compasiunea care există în sufletul nostru. Dacă putem, ar fi bine să dăm o mână de ajutor.

7. Suntem pesimiști

Nimeni nu vrea să stea în preajma oamenilor care mereu văd partea mai puțin frumoasă a lucrurilor, care tot timpul se gândesc la ce este mai rău.

Citește și:

Ce avem de făcut: este momentul să ne ajustăm atitudinea. Oamenii pesimiști nu sunt fericiți pentru că se concentrează pe lucrurile greșite în viață. Trebuie să învățăm să fim recunoscători pentru ceea ce avem, să trăim în prezent, să apreciem lucrurile mărunte și simple.

foto main CrisZDe, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Februarie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.