Setari Cookie-uri

9 lucruri surprinzatoare despre iubire si atractie, descoperite de oamenii de stiinta

Este minunat sa fii indragostit. Desi povestile si filmele de la Hollywood ne-au facut sa credem ca iubirea este magica, psihologii si oamenii de stiinta au descoperit ca dragostea este mai complicata decat am fi crezut.

Iata care sunt unele dintre cele mai fascinante descoperiri despre iubire si atractie:

Dragostea este complicata. Acea stare de a fi indragostit este, de fapt, o combinatie de dorinta, atractie si atasament, ce poate duce la diferite emotii, de la placere pana la durere.

Potrivit antropologului Helen Fisher, citat de themindsjournal.com, hormonii sexuali, testosteronul si estrogenul, ne regleaza apetitul sexual pentru a ne motiva sa ne reproducem. Serotonina, dopamina si adrenalina controleaza de cine ne simtim atrasi, prin reglarea comportamentului la nivelul creierului, ceea ce ne face sa ne simtim exuberanti atunci cand suntem indragostiti. Dorinta initiaza procesul de imperechere, atractia ne ajuta sa alegem un partener potrivit, iar atasamentul ne ajuta sa mentinem o relatie de durata cu un partener pentru a aduce la indeplinire indatoririle de parinte.

Citește și:

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

foto main unsplash

Vizionare placuta


Kudika
20 Februarie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.