7 Lecții importante de a găsi forța în vremuri grele, dureroase pentru suflet

Iată câteva lecții importante pe care să ți le spui pentru a găsi putere în momentele dificile: 

Dragă suflete, mai poți?

Nimeni nu trece prin viață fără să piardă pe cineva pe care îl iubește, pe cineva de care are nevoie sau ceva despre care credea că este destinul său. Însă tocmai aceste pierderi sunt cele care ne fac mai puternici și, în cele din urmă, ne îndreaptă către oportunități viitoare de creștere și fericire adevărată.

Iată câteva lecții importante pe care să ți le spui pentru a găsi putere în momentele dificile:

1. Să îți faci griji înseamnă să pierzi timp prețios. Îngrijorarea nu te va ajuta să scapi de necazuri, ci din contră - te va epuiza de puterea pe care sufletul tău o are.

2. Nu poți controla tot ce ți se întâmplă în viață... însă poți controla cum să reacționezi la ce ți se întâmplă. Viața ta are aspecte pozitive și negative - dacă ești fericită sau nu depinde foarte mult de aspectele asupra cărora te concentrezi.

3. Întotdeauna ai ceva de ales. Indiferent de ceea ce ți se întâmplă, există întotdeauna cel puțin două opțiuni. Dacă nu poți schimba ceva fizic, poți schimba felul în care privești și gândești ceea ce se întâmplă. Poți vedea o problemă ca pe o lecție de a învăța ceva nou, considerând zguduirea din lumea exterioară că pe o oportunitate de iluminare care să îți trezească lumea interioară.

4. Dacă pui întrebări negative, vei primi răspunsuri negative. Nu există răspunsuri pozitive la întrebări precum "De ce eu?", "De ce nu am făcut ce trebuia să fac?" sau "Ce ar fi fost dacă...". Așa că oprește-te și schimbă aceste întrebări cu întrebări care să te ajute să mergi către o direcție pozitivă: "Ce am învățat din această experiență?", "Care sunt lucrurile pe care le pot controla chiar acum în viața mea?" sau "Ce pot face chiar acum pentru a merge mai departe cu viața mea?".

5. Sfârșitul vine întotdedeauna cu un nou început. Ia-ți rămas bun de la trecut, mulțumește-i pentru toate lecțiile de viață pe care ți le-a oferit și pregătește-te pentru viitor. Pentru că sfârșitul nu înseamnă un final, ci din contră - este un nou început incredibil al vieții tale.

6. Concentrează-te pe ce ai și nu pe ce nu ai. Ești cine ești și ai ceea ce ai chiar acum. Rămâi focusată pe momentul prezent și încearcă să găsești părți bune ale vieții tale. S-ar putea să simți că lucrurile nu sunt așa cum vrei tu să fie, însă nu te opri aici. Îndrăznește să mergi mai departe în timp ce cultivi recunoștință în viața ta.

7. Tu ai puterea de a îți crea propria fericire. Cât de incredibil sună asta? Sentimentele se schimbă, oamenii se schimbă, iar timpul nostru pe această planetă continuă să curgă. Poți să rămâi concentrată pe greșelile trecute sau îți poți crea propria fericire. Un zâmbet este o alegere conștientă, nu un miracol. Nu face greșeala de a aștepta ca cineva sau ceva să vină și să te facă fericită. Adevărată fericire vine din interior, trebuie doar să o găsești.

foto main luboffke, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Februarie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri