Cine judecă un om se poate înșela, cine iartă nu se înșală niciodată!

Dumnezeu nu vrea să fim perfecți, însă vrea să fim buni și să iertăm – pe noi, atunci când greșim, și pe ceilalți, atunci când ei greșesc. Pentru că, până la urmă, cine este fără de păcat, ca să nu poată ierta?!

Judecarea aproapelui este unul dintre cele mai des întâlnite păcate. De când este lumea, oamenii judecă, taie în carne vie, aruncă cu noroi, critică și le spun vorbe grele celor din jurul lor. Astfel, nu doar inima celui căruia i se reproșează vrute și nevrute se umple de tristețe, ci și inima celui care aruncă cu venin.

Dar, totuși, mai este un aspect foarte important de conștientizat. Putem judeca pe cei din jurul nostru și avem toate șansele să ne înșelăm cu privire la viața lor. Trebuie să știm că, de fapt, nu putem știi niciodată ce se ascunde în spatele zâmbetului celui de lângă noi sau ce l-a determinat să acționeze într-un anumit fel. Drept este că nici nu este nevoie să știm – Dumnezeu este singurul care cunoaște sufletul fiecărui om în parte și asta este de ajuns!

Citește și:

De-a lungul vieții ne vom întâlni cu mulți oameni care ne judecă pe nedrept și în ochii cărora vom părea mereu că nu suntem îndeajuns. Ei se pot înșela prin ceea ce gândesc sau simt, însă, cei care îi iartă nu se vor înșela niciodată.

Citeste continuarea pe garbo.ro

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
7 Februarie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri