Setari Cookie-uri

Legenda lui Moș Nicolae și a cadourilor din cizmulițe

Legendele despre Moș Nicolae, cunoscut în tradiția românească drept un aducător de daruri în noaptea de 5 spre 6 decembrie, sunt înrădăcinate adânc în cultura și obiceiurile populare. Această tradiție este încărcată de simbolism și „magie” pentru mulți oameni din întreaga lume.

Legenda lui Moș Nicolae

Povestea lui Moș Nicolae este legată de un episcop creștin din secolul al IV-lea, care s-a născut în orașul Patara din regiunea Lichia, situată în prezent în sud-vestul Turciei. Nicolae a devenit un simbol al generozității și al iubirii față de cei săraci și nevoiași.

Se spune că Nicolae, fiind dintr-o familie bogată, a dedicat întreaga sa viață să-i ajute pe cei săraci și să ofere daruri copiilor. Unul dintre cele mai cunoscute acte de caritate atribuite lui Nicolae este povestea cu cele trei fete sărace: acestea aveau nevoie de zestre pentru a-și putea face nuntă, însă tatăl lor nu avea posibilitatea de a le oferi sprijin financiar. Nicolae, aflat în preajma casei lor, a auzit de necazul lor și, dorind să le ajute, a aruncat trei saci cu monede de aur în coșurile de la fereastră, oferindu-le astfel șansa de a-și continua viața într-un mod mai bun.

Citește și:

Citeste continuarea pe Garbo.ro

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
23 Noiembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.