1. Reteta toscana cu cartofi si rozmarin
Pentru inceput, o reteta extrem de simpla, venita din zona Toscanei. Italienii nu dau niciodata gres cand vine vorba despre preparate care, desi sunt un deliciu de care nu te mai saturi si care pare sa puna in pericol silueta, sunt in acelasi timp sanatoase.
Ce ingrediente trebuie sa ai pe masa?
-
Kudika
PENNY este alături de Platforma de mediu pentru București în noul...
-
Kudika
În 2023, Farmec a colectat selectiv 230 de mii de ambalaje în...
-
Kudika
Informații utile despre uneltele și utilajele folosite în agricultură
-
Kudika
Importanța coșului de fum în evacuarea gazelor arse de centrala...
-
Kudika
Campionii mediului își mai pot înscrie proiectele la Gala Green...
-
Kudika
Fake news și schimbările climatice – la ce trebuie să fim atenți ca...
-
Kudika
Sâmbătă are loc Ziua de Curățenie Națională Let’s Do It, Romania!:...
-
Kudika
5 sfaturi utile: Cum să economisești bani și să protejezi mediul...
-
Kudika
În București a crescut flota pentru transportul public, dar benzile...
Care este metoda de preparare?
Ai la dispozitie doua variante prin care poti prepara cartofii. Fie introduci la cuptor, timp de aproximativ 45-55 de minute, o tava suficient de incapatoare, in care ai asezat cartofii taiati in forma de cuburi, impreuna cu uleiul si condimentele, cu exceptia usturoiului si a rozmarinului, pe care le adaugi spre final; fie alegi sa renunti complet la ulei si sa gatesti dietetic, pregatind cartofii in interiorul unei friteuze cu aer fierbinte, care le lasa miezul moale si exteriorul, crocant.
In cazul celei de-a doua variante, mai potrivita pentru mesele de seara, adauga doar putin ulei de masline peste cartofii deja prajiti, impreuna cu sarea de mare, piperul, usturoiul si rozmarinul proaspat, obtinand astfel o salata de vara. Stropeste totul cu zeama de lamaie.
Ce ingrediente sunt necesare?
Cum o prepari?
Pune cartofii la prajit intr-o tigaie, la foc mediu, impreuna cu cele 3 linguri de ulei, si adauga sare si piper negru, proaspat macinat. Dupa aproximativ 10 minute, adauga ceapa taiata marunt si prajeste totul pentru inca 15 minute, sau pana cand observi ca s-au inmuiat cartofii.
In paralel, fierbe frunzele de spanac intr-o oala plina cu apa, taie-le in bucati, dupa racire, si adauga-le peste cartofi, impreuna cu ouale batute in prealabil.
Amesteca totul bine, presara la final parmezanul si, dupa ce se formeaza omleta, desprinde-o de pe suprafata tigaii si asaz-o pe o farfurie, pentru racire, alaturi de cateva masline, rosii cherry si felii de paine prajita. Rosiile pot fi folosite si la prepararea omletei.
Surse foto: Shutterstock
Spune-ti parerea!