Pentru ca nu am bicepsi la fel de fortosi ca bunica, framantarea cozonacului mi se pare misiune imposibila. Dar, pentru ca legea compensatiei este intotdeauna valabila, lenesul este aproape de fiecare data foarte creativ. Respectand aceasta lege, am descoperit o reteta super simpla de cozonac framantat la masina de facut paine.
Mai jos gasiti reteta scrisa, dar si format video.
Spor si Sarbatori fericite!
Ingrediente cozonac la masina de paine Pentru aluat-
Kudika
PENNY este alături de Platforma de mediu pentru București în noul...
-
Kudika
În 2023, Farmec a colectat selectiv 230 de mii de ambalaje în...
-
Kudika
Informații utile despre uneltele și utilajele folosite în agricultură
-
Kudika
Importanța coșului de fum în evacuarea gazelor arse de centrala...
-
Kudika
Campionii mediului își mai pot înscrie proiectele la Gala Green...
-
Kudika
Fake news și schimbările climatice – la ce trebuie să fim atenți ca...
-
Kudika
Sâmbătă are loc Ziua de Curățenie Națională Let’s Do It, Romania!:...
-
Kudika
5 sfaturi utile: Cum să economisești bani și să protejezi mediul...
-
Kudika
În București a crescut flota pentru transportul public, dar benzile...
Ingredientele pentru aluat se pun pe rand in vasul masinii de framantat paine, mai intai cele umede, apoi cele uscate, apoi este selectat programul de "framantare aluat" de doua ori (pe rand, pe masina mea sunt 2h40min in total).
Pentru umplutura, se amesteca ingredientele cu o lingura.
Update: La recomandarea cititoarei noastre, Lucica Anisoara Ion, am incercat sa intind aluatul manual, cu ulei, fara faina si fara facalet. Ca urmare, cozonacul a crescut mai frumos!
Cozonacii se lasa la crescut 30 min, apoi se ung cu galbenus, se prezara zahar pe deasupra si se dau la cuport, 180 grade C, aprox 20 minute sau pana se rumenesc frumos.
Pofta buna!
Spune-ti parerea!