Setari Cookie-uri

Ce mi-au prezis cartile de tarot

Dupa ce, in urma cu o saptamana, am aflat de intalnirea cu colegii de liceu, am intrat instant la o cura de detoxifiere cu struguri. Stiti voi, genul acela de dieta care promite ca vei slabi cinci kile in trei zile. Nu v-o recomand!

Florentina, care este genul acela, slaba si transparenta in ciuda miliardelor de calorii pe care le mananca zilnic, a declarat hotarata: “Gata cu dieta asta! Trebuie sa te alimentezi corespunzator!”. Acum stiti cum e cand iti e foame si cineva iti spune ca trebuie sa mananci si ca iti pui sanatatea in pericol daca nu infuleci ceva hipercaloric in secunda urmatoare? Ei bine, pur si simplu cedezi, indiferent cat de slab argumentat este pretextul. Asa ca am inghitit pe nemestecate o gogoasa cu ciocolata de la Paul. Dumnezeule, as putea jura ca adauga ambrozie in coca!

Bucuria insa nu a durat decat cateva secunde, cat am mancat. Imediat dupa, s-a instalat sentimentul de vinovatie. Nu merita sa mananci. Cateva clipe de bucurie nu pot compensa ore intregi de depresie si toate kilogramele in plus care vin la pachet cu carbohidratii.

Am ajuns acasa dezumflata (metaforic vorbind fiindca in realitate eram cat un balon) tinand in mana rochia mea superba (care probabil ca nu mai intra pe mine post-gogoasa). Florentina se simtea la randul sau vinovata pentru starea mea de spirit absolut deplorabila.
“Stiu ce putem face!” a exclamat prietena mea usor dusa cu pluta. “Am sa-ti dau in carti!”.

M-am uitat la ea putin crucis. Fac o mica paranteza: Florentina este una dintre cele mai uschite persoane din lume. Are o personalitate exasperant de optimista. Este genul acela de om care traieste pe o planeta mult mai buna decat a noastra, are porniri budiste, isi duce viata in functie de pozitia astrelor si invinovateste karma pentru orice abatere de la perfectiune. Este ferm convinsa ca lucrurile au fara exceptie happy end si ca exista intotdeauna o jumatate plina in pahar, chiar daca nu poate fi zarita de fiecare data.

Florentina a scos din geanta (are o geanta din aceea hippie, uriasa in care duce toata casa) un pachet de carti de tarot invechite si un pandantiv. A tras draperiile din garsoniera mea, a aprins cateva lumanarele pe care le aveam prin casa si a imprastiat cartile pe covor. Le-a amestecat, m-a pus sa le tai de trei ori si a murmurat ceva care a sunat a descantec. Ma umfla rasul, dar m-am abtinut de teama sa n-o jignesc.

A insirat apoi cartile pe covor intr-o ordine a carei logica m-a depasit.

“Uite, asta in mijloc esti tu”, mi-a explicat. “Ce urata sunt!”, mi-am spus. “Ai patru regi alaturati!” mi-a spus entuziasmata. “Si ce fac cu ei?”, am intrebat-o nedumerita. “Inseamna succes draga mea, chiar nu stii nimic? Si, la cum sunt asezati, cred ca este vorba de succes in dragoste. Fiindca iata, vad un barbat brunet in viitorul tau apropiat. Ai mare grija cu el! Povestea voastra are sanse egale sa fie cea mai frumoasa sau cea mai urata din viata ta. Dar oricum ai lua-o, in curand vei avea parte de multa adrenalina” incheie Florentina chicotind. Mda, adrenalina imi lipsea mie…

Featured foto by LeonoraKohanec via Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Noiembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.