Setari Cookie-uri

8 carti de dragoste care trebuie citite de fiecare femeie

De la povesti de dragoste care iti fura un zambet sau care te fac sa inlacrimezi, pana la subiecte in care eroinele sunt independente si cauta libertatea, cartile de dragoste vor fi intotdeauna o slabiciune.

Pentru ca stim ca iti place sa citesti, am ales pentru acele seri cand vrei sa te relaxezi cu un pahar de vin (sau o cana aburinda cu ciocolata calda) pe fotoliul ala super cozy, opt dintre cele mai populare serii de carti romantice.Unele contemporane, cu povesti actuale, altele din trecut, devenite capodopere clasice.

Literatura va servi mereu ca suport pentru filme, ca portita de evadare din cotidian sau ca motiv de relaxare in zilele mohorate cand nu vrem decat sa intalnim acei prieteni ascunsi prin filele unor carti. Ca ne plac mai mult unele genuri si mai putin altele, asta este alta poveste.

Carti romantice populare in prezent

Ce trebuie sa stii este ca pentru cartile de dragoste oferta este incredibil de vasta. Noi ne-am hotarat asupra a opt serii care in prezent prezinta un interes crescut in librariile online.

Nu te teme: le-am ales doar pe cele mai frumoase.

Citește și:

Daca ai crezut ca nimic nu mai poate egala senzualitatea cu care erau/sunt asociate cartile 50 Shades of Grey, o sa ne grabim sa va contrazicem si va spunem ca 50 de Umbre Inunecate si-a gasit un adversar in romanele erotice Infernul lui Gabriel.

In centrul povestii din bestseller este Gabriel Emerson, un profesor enigmatic si glacial, un individ care in spatele mastii de barbat puternic se ascund proprii demoni.

O studenta de la cursurile lui declanseaza niste amintiri reprimate si-l obliga sa infrunte ideea ca ar putea fi fericit. Doar ca ea este complet diferita de el: are compasiune, este inocenta. Stie ca il cunoaste pe Gabriel, dar refuza sa creada ca este cel pe care l-a intalnit intr-un moment cand era vulnerabila.

Infernul lui Gabriel de Sylvain Reynard

Vezi pret aici

In curand o serie de televiziune cu Matthew Goode si Teresa Palmer.

Citește și:

Diana Bishop este un profesor de istorie la Universitatea Oxford. Dupa ce descopera din greseala un manuscris pierdut, este obligata sa-si accepte radacinile si sa invete sa-si controleze magia mostenita, pe care s-a luptat sa o ascunda. Curand este prinsa intr-o idila cu un vampir fermecator.

Criticii au apreciat combinatia dintre istorie si fantastic, dar si modul inteligent cum a fost scris. Ca puncte de reper, se situeaza intre Twilight si Harry Potter.

Cartea pierduta a vrajitoarelor de Deborah Harkness Vezi pret pentru serie aici

Cel mai probabil ati auzit deja de filmul Inainte sa te cunosc cu “mama la dragoni”, Emilia Clarke si Sam Claflin, protagonistii unei idile tragice.

O tanara cu un entuziasm molipsitor pentru viata se angajeaza ca asistenta pentru un barbat cu o viata activa candva, acum condamant la un scaun cu rotile. Cu un temperament extrem de dificil si cu o decizie deja luata privind destinul sau, Will nu va ramane indiferent la exuberanta cu care Louisa Clark zambeste vietii.

Citește și:

Cartea are deja o continuare - After You/ Dupa ce te-am cunoscut, tradusa si disponibila la noi. Autoarea a anuntat de curand ca seria va fi completata cu o a treia carte - Still Me - lansata in primavara lui 2018.

Jojo Moyes carti Vezi pret serie Inainte sa te cunosc

O combinatie imbucuratoare intre fantezie, istorie si romantism. Seria de carti Outlander: Straina de Diana Gabaldon ne plimba prin mai multe epoci si se joaca rusinos de frumos cu sentimentele noastre.

Claire este o asistenta in al Doilea Razboi Mondial care, dupa ce viziteaza un sit incarcat de magie, ajunge in Scotia anilor 1800. Aici intalneste un tanar lider de revolutie, de care se ataseaza. Prinsa intre sentimentele de datorie si iubire, protagonista trebuie sa ia in curand o decizie: ramane in trecut alaturi de un strain de care s-a indragostit sau se intoarce acasa, in viitor, pentru a-l regasi pe sotul lasat in urma?

Citește și:

Pana in prezent sunt traduse: Calatoarea, Talismanul, Cercul de piatra si Tobele toamnei.

Diana Gabaldon Straina

Vezi pret carti aici

Ah, ce dragi iti devin aceste serii, odata ce faci cunostinta cu stangaciile lui Bridget si iti dai seama ca este imposibil sa nu ai ceva in comun cu ea.

Incepute de la niste articole din ziarul The Independent, romanele Bridget Jones aveau sa devina un succes rasunator, adaptate si intr-o trilogie de filme cu Renée Zellweger si Colin Firth (nu intamplator se numeste Mr. Darcy). Cartile sunt niste cronici de relatari ale unei femei singure, de 30 de ani si care incearca sa gaseasca un sens vietii si dragostei, cu ajutorul unor prieteni care ii sunt familie.

Va recomand sa va uitati la filme, bineinteles dupa ce cititi cartile, mai ales daca aveti nevoie de ceva care sa va scoata din mood-ul morocanos. Sunt ideale de vazut de Craciun, mai ales ca avem si cateva scene de sarbatoare. Notati: “I like you very much. Just as you are”

Citește și:

Bridget Jones

Vezi serie carti Bridget Jones de Helen Fielding

Carti de dragoste clasice, carti romantice ecranizate si carti pentru femei din literatura romana actuala

Este uimitor cum literatura clasica sfideaza trecerea timpului. Sunt mereu captivante, indiferent de perioada in care te afli, te seduc si te fac sa iti doresti tot mai multe, ca sa nu mai vorbim ca nu le poti lasa jos din mana.

Cu doar sase carti asupra carora si-a pus numele de autor in timpul vietii, Jane Austen a lasat o mostenire rascolitoare si romantica in literatura engleza.

Mandrie si prejudecata (fermecator si cu personaje incantatoare), Ratiune si simtire (un roman perfect echilibrat intre pasiune si frumusetea personajelor), Persuasiune (cel mai dulce), Emma (poate cel mai inteligent), Manastirea Northanger (cea mai amuzanta scriere) si Mansfield Park (ceva mai intunecat, complex si totusi cu amor) au primit multiple adaptari, de fiecare data mai demne.

Citește și:

Daca ati auzit de Elizabeth Bennet, Fanny Price, Mr. Bingley, Mr knightley, Elinor Dashwood sa stiti ca toate apartin lui Jane Austen.

carti Jane Austen

Vezi pret pentru carti de Jane Austen

O trilogie tip distopie din categoria young-adult care era deja populara, inca dinainte de lansarea primului film cu Jennifer Lawrence in rolul principal.

Semnata de Suzanne Collins, trilogia ne-a facut cunostinta cu Katniss Everdeen, o eroina care ajunge un simbol al revolutiei fara sa-si doreasca. Prinsa intr-un triunghi amoros - Peeta si Gale - o sa fii captivata de povestea de dragoste si de alegerea ei din final.

Superb creionat viitorul post apocaliptic subjugat de un regim guvernamental aspru.

Jocurile Foamei Suzanne Collins Vezi pret serie aici

O serie foarte populara care se bucura de semnatura unei autoare romance. Scrise sub forma unui jurnal, marturisirile din trilogia de dragoste trateaza teme ca tineretea, dezamagirile, deziluzia si dragostea.

Cele trei volume s-au bucurat de vanzari record.

Irina Binder Fluturi

Vezi pret serie Fluturi aici

O sa facem cateva completari si iti mai spunem ca ... da, iti dam dreptate. Nu poti sa alegi. Si nici nu trebuie, ca pana la urma asta este frumusetea: sa citesti cat mai des, cat mai mult. Este in regula daca atunci cand mergi cu metroul sau cu tramvaiul, alegi sa frunzaresti o carte.

Si mai credem ca o carte va reprezenta intotdeauna un cadou super simpatic pentru bookaholicii care nu au niciodata nimic mai bun decat sa galopeze prin noi peisaje cu noii lor camarazi. In ceea ce priveste povestile de dragoste, o sa recunoastem ca ne fac emotiile vraiste.

Vizionare placuta


Kudika
21 Noiembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.