Setari Cookie-uri

5 semne ca sunteti pregatiti sa va mutati impreuna

Mutarea impreuna reprezinta un pas important pentru orice cuplu, insa pentru persoanele care nu au experienta in ce inseamna sa locuiesti cu persoana iubita, aceasta schimbare vine cu multe surprize.

mutarea impreuna

Fiecare relatie evolueaza diferit, asa ca nu este surprinzator ca unele cupluri se muta impreuna dupa doar cateva luni de relatie, in timp ce altele asteapta ani de zile pentru a face acest pas. Un studiu arata ca exista mai multe lucruri care pot influenta succesul convietuirii celor doi parteneri, de la durata relatiei, pana la aspectele financiare sau functionale ale locuitului impreuna. Iata care sunt semnele care arata ca tu si iubitul tau sunteti pregatiti sa va mutati in aceeasi casa:

Daca sunteti impreuna de cel putin un an

Sau chiar mai mult, daca se poate. „Aceasta perioada le da timp cuplurilor sa treaca prin mai multe etape ale relatiei, dar si prin incercari din viata de zi cu zi, care le va testa relatia”, spune psihologul Susan Bartell. Cu cat cunosti mai bine persoana cu care vei locui, cu atat sansele ca intre voi sa apara neintelegeri si certuri scad. In plus, mutatul impreuna presupune sa va duceti relatia la un alt nivel de intimitate, iar acest lucru este intotdeauna mai confortabil atunci cand cunosti persoana de langa tine.

Citește și:

Daca aveti gusturi similare

Sa imbini doua gusturi diferite intr-o singura locuinta poate fi o sarcina dificila, mai ales cand vine vorba despre amenajarea apartamentului si impartirea spatiilor. Decorarea unui apartament in care ambii parteneri se simt in largul lor poate sa fie un subiect de cearta pentru multe cupluri. De aceea, este intotdeauna mai simplu daca aveti deja gusturi asemanatoare sau daca ajungeti la un consens privind amenajarea locuintei. Bineinteles, exista si astfel de piese de mobilier care imbina eleganta preferata de femei cu functionalitatea de care au nevoie barbatii, astfel incat ambii parteneri sa fie multumiti, asa ca inainte sa va mutati impreuna aveti grija sa discutati despre cum va arata noua voastra casa.

Daca decizia voastra nu este influentata de factori externi

„Una dintre cele mai mari greseli pe care le fac cuplurile este sa se mute impreuna din motive financiare”, spune terapeutul Caroline Madden. Chiar daca vi se pare inutil sa platiti chiriile sau ratele pentru doua locuinte sau sa platiti doar un singur set de facturi, motivul financiar nu ar trebui sa fie cel care va influenteaza sa va mutati impreuna. In schimb, ar trebui sa va asigurati ca ambii sunteti pregatiti pentru a face acest pas. „Singura motivatie din spatele unei astfel de decizii in cuplu ar trebui sa fie faptul ca vreti sa va construiti un viitor impreuna”, mai spune Madden.

Citește și:

Daca aveti incredere deplina unul in celalalt

Atunci cand locuiesti impreuna cu partenerul tau, este extrem de important sa ai incredere in el si niciunul dintre voi sa nu simta nevoia de a-l controla pe celalalt. Pentru unele cupluri, cel mai dificil este sa se adapteze sentimentului ca nu mai au timp pentru ei insisi. De aceea, ar trebui sa discutati inainte despre cum va veti imparti timpul, astfel incat sa nu simtiti ca va neglijati prietenii, rudele sau chiar pe voi insiva. Increderea este cu atat mai importanta cu cat, pentru unii parteneri, este greu sa reziste tentatiei de a verifica telefonul sau computerul jumatatii lor, o invazie a intimitatii care poate duce la certuri grave.

Daca va place sa va petreceti timpul impreuna

Poate unul dintre cele mai importante semne ca sunteti pregatiti sa locuiti impreuna este atunci cand oricum va petreceti noptile unul in compania celuilalt. Pentru multe cupluri, sa faca „naveta” intre propria locuinta si cea a partenerului se dovedeste a fi destul de dificil, astfel incat prefera sa isi imparta saptamana intre cateva zile petrecute acasa, iar restul acasa la partener. Atunci cand deja locuiti practic impreuna, chiar daca nu v-ati mutat „oficial”, sunteti cu siguranta pregatiti sa faceti pasul cel mare.

Citește și:

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: Bartashevich Karyna

Vizionare placuta


Kudika
27 Martie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.