Setari Cookie-uri

Iubirea, a opta minune a lumii

Unul dintre motivele pentru care relațiile de cuplu își pierd din magnetism și, la un moment dat se destramă, este acela că partenerii încetează să se mai vadă unul pe celălalt ca pe niște ființe extraordinare și minunate.

iubirea foto: varuna, Shutterstock

Unul dintre sfaturile pe care Ernest Hemingway le dă scriitorilor este acela de a privi fiecare cuvânt ca și cum l-ar vedea prima dată. Cu mirare, încântare și curiozitate. Ca și cum abia l-ar descoperi. Imaginează-ți cum ar fi să aplici acest sfat în relația ta de cuplu.

Unul dintre motivele pentru care relațiile de cuplu își pierd din magnetism și, la un moment dat se destramă, este acela că partenerii încetează să se mai vadă unul pe celălalt ca pe niște ființe extraordinare și minunate. Se obișnuiesc unul cu celălalt ca și cu o pereche de încălțări comodă sau cu dulapul de haine din dormitor. Ca și cum un partener de viață este un obiect pe care îl achiziționezi într-un magazin, îl așezi în locul potrivit din casă și apoi uiți de el pentru că știi că este acolo.

Citește și:

Până când, într-o bună zi se întâmplă ceva - poate un cutremur, poate o reașezare și peisajul se schimbă. Inevitabil, apar întrebările, remușcările și învinovățirile. Uităm că, în fiecare moment facem ceea ce putem noi mai bine, și că o relație durează atât cât îi este dat să dureze. Poate că nu putem influența întotdeuna durata acesteia însă, în mod cert, avem puterea de influența felul în care aceasta se desfășoară în perioada în care ne aflăm în ea.

Putem fi prezente cu toată ființa noastră. Ne putem hrăni cu energia relației pentru a evolua și a fi în fiecare zi cea mai atrăgătoare versiune a noastră înșine. Ne putem surprinde partenerul cu gesturi, mesaje, mici cadouri, cu lucruri care știm că îi fac plăcere și contează pentru el. Inclusiv cu o îmbrățișare și vorbe frumoase atunci când soșete acasă.

Citește și:

Insă, mai presus de toate, atunci când deschizi ochii dimineața lângă el, îl poți privi cu ochi curioși, ca de copil. Ca pe a opta minune a lumii asupra căreia îți apleci privirea pentru prima dată. In mod sigur, vei descoperi ceva ce până atunci nu ai observat. Poate felul ghiduș în care îți zâmbește. Sau forma sinuoasă a urechii. Dacă alegi să faci asta, să știi că nu ești departe de adevăr. Fiecare ființă umană este ca un râu. Ni se pare că ne schimbăm prea puțin de-a lungul anilor când, de fapt, de la o secundă la alta suntem alții. Intreg corpul ni se reînnoiește la un anumit interval de timp. Depinde doar de noi să se întâmple la fel cu sufletul nostru și relația noastră de suflet.

foto homepage: Elena Schweitzer, Shutterstock

Citește și:
  • ANTONIA lansează Iubirea mea e cu tupeu
  • Feli scoate 'Iubirea ca la piață'
  • Andrei Bănuță își jură iubirea Pe veci și ceva

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.