Setari Cookie-uri

Iubire versus nevoie. Pe ce anume se bazează relația ta?

Uneori, nevoia este atat de puternica incat poate fi usor confundata cu iubirea!

cuplu foto: oneinchpunch, Shutterstock

Iubire este unul dintre cele mai greșit înțelese cuvinte din vocabular. Il folosim pentru a exprima o serie de stări, de la atracție fizică la obișnuință și nevoie. Uneori, aceasta din urmă este atât de puternică încât ne poate face să credem că iubim când, de fapt, încercăm să umplem un gol interior sau să mascăm o frică.

Iată patru diferențe majore dintre nevoie și iubire

1. Nevoia cere, iubirea oferă

Atunci când intri într-o relație animată de nevoie, focusul tău este pe ceea ce poți să obții, pe nevoile tale care trebuie împlinite. Este vorba de ceea ce poate face celălalt pentru tine. Atunci când ești animată de iubire, bucuria vine din ceea ce poți face tu pentru iubitul tău, din prea plinul inimii tale care se revarsă, din abundență, asupra lui. Când faci asta, relația devine magică pentru că el te îți va răspunde înzecit fără ca tu să îi ceri.

Citește și:

2. Nevoia are pretenții, iubirea e generoasă

Intr-o relație bazată pe nevoie, fie care crede că i se cuvine. Sunt într-o relație cu tine, sunt o ființă umană care are nevoi iar tu trebuie să mi le satisfaci pentru că ești partenerul meu. Iubirea, în schimb, se întreabă ce anume poate face pentru celălalt, cum îl poate face mai fericit. Ii respectă timpul și spațiul personal.

3. Nevoia e temătoare, iubire e curajoasă

Intr-o relați bazată pe nevoie, în care celălalt este văzut ca un intrument al satisfacerii acelei nevoi, va exista tot timpul o teama. Teama ca într-o bună zi, celălalt va pleca iar nevoia nu va mai fi satisfăcută. De aici, și tendința de control și posesivitate. Pe de altă parte, iubirea este eliberatoare și curajoasă. Nu se teme de nimic penru că își este auto-suficientă și pentru că nimic pe lumea asta nu îi poate afecta lumina și bucuria.

Citește și:

4. Nevoia se hrănește, iubirea hrănește

Nevoia te pune în postura de cerșetor și hoț. De a cere sau a fura (energie) de la celălalt din cauza iluziei că ceva îți lipsește. Iubirea însă are deja tot ceea ce îi este necesa și se bucură să le împarte și altora, cu atât mai mult partenerului de cuplu.

Foto homepage: FCSCAFEINE, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.