Setari Cookie-uri

4 motive de recunoștință pentru o relație toxică

Titlul sună ciudat, nu-i așa? Insă fiecare relație dificilă, mai ales cele toxice, aduce cu sine o lecție. Este un prilej de a ne descoperi, de a învăța și de a evolua.

relatie toxica foto: By Black Salmon

Atunci când, la sfârșitul unei legături dificile te concentrezi asupra felului în care te-ai transformat, despărțirea devine mai ușoară iar experiența în sine nu mai atârnă atât de greu pe umerii tăi. Iată patru moduri pozitive în care te transformă o relație toxică și tot atâtea motie de recunoștință.

1. Iți folosești puterea de a renunța

Cel mai adesea, stăm într-o relație toxică din cauza este timpului, emoțiilor și chiar resurselor financiare pe care le-am investit în aceasta. In momentul în care partenerul ăntinde coarda, suntem forțate să realizăm adevărul și să ne dăm seama că avem puterea de a ne elibera. Acesta este un lucru important de știut.

Puterea de a renunța este neprețuită nu numai în relațiile romantice, dar și în alte aspecte ale vieții precum un mediu de lucru toxic.

Citește și:

2. Îți recapeți independența

Adulții sunt adesea dependenți de emoțiile lor. Emoțiile provocate de o anumită realitate, de partenerii lor sau de anumite substanțe. Dependența financiară, emoțională și chiar fizică de un partener poate hrăni abuzul. Acesta are loc deoarece am renunțat la puterea personală altcuiva. În subconștient, simțim că suntem nevrednice și incapabile să trăim pe propriile noastre picioare. Ne câștigăm independența ceea ce va face dificil pentru o altă persoană în viitor să abuzeze de noi.

3. Identifici mai repede semnalele de alarmă

După o relație toxică identificăm mai repede semnalele subtile de alarmă. Aceste indicii ne împiedică să repetăm aceleași greșeli. Partenerul poate fi altul însă tiparul său de acțiune poate fi similar cu acela al fostului. În plus, atunci când îți asculți intuiția, iei decizia potrivită.

Citește și:

4. Capeți puterea de a ierta

Iertarea este actul sublim al eliberării. Ne eliberămde toxicitate învățând și evoluând. Nu iertăm pentru că vrem să uităm ci pentru că vrem să ne eliberăm de lanțurile trecutului. Iertarea nu este un semn de slăbiciune, ci este o forță incredibilă.

Persoanele care se lasă pradă urii și răzbunării cred că sunt slabe dacă iartă. Nu își dau seama că astfel, devin prizoniere ale propriei lor toxicități. Cu cât menținem mai mult starea de ură și neiertare, cu atât mai mult ne legăm de trecut.

Eliberarea de o relație toxică înseamnă să te ierți în ciuda faptului că ai fost rănită. Nu numai că renunți la starea de vinovăție, dar tai și legătura ta energetică cu cealaltă persoană.

foto prima pagina: By Banana Oil

Citește și:

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.