Setari Cookie-uri

Acceptă-ți emoțiile înainte de a i le comunica partenerului

Experta în relații Rori Raye susține că ascunderea emoțiilor sub preș sau învinovățirea partenerului reprezintă o cale sigură către eșecul unei relații. Una dintre cheile succesului către o comunicare reușită în cuplu o reprezintă conștientizarea emoțiilor și nicidecum o atitudine agresivă la adresa partenerului.

„Când te simți cuprinsă de emoții "negative" și te temi că energia ta va pune bărbatul pe fugă, observă cum reacționezi și, mai ales, dacă începi să vorbești-ceea ce majoritatea dintre noi fac atunci când nu sunt de acord,” te sfătuiește Rori.

Observă dacă încerci să le ascunzi sub preș și să acționezi ca și cum totul ar fi în regulă. Asta înseamnă că devii, dintr-o dată, "veselă", că începi brusc să încerci să faci lucrurile să pară în regulă în mintea ta și să zâmbești sau că inițiezi un anumit contact cu el - îl atingi sau îi vorbești, într-un efort de a face sentimentele "rele" să dispară.

Accepta-ti emotiile

sursa foto: shutterstock/by tiko aramyan

Rori Raye te sfătuiește să te oprești și să te abții de la a face ceea ce îți vine să faci instinctiv pentru a vă simți mai bine. Rezolvarea reală a problemei constă în a-ți da permisiunea să trăiești emoția respectivă. Coach-ul compară emoțiile reprimate cu un elastic pe care îl întindem până când pocnește sau ne scapă din mână și distruge totul în calea sa. Atunci când las elasticul în voia lui, fără a-l întinde la maxim, acesta revine cu ușuință la forma sa inițală, fără a crea efecte secundare. Este la fel și cu emoțiile. Ascunde-le sub preș vreme îndelungată și vor crea o mulțime de probleme care îți vor da bătăi de cap.

Citește și:

Pe măsură ce "cedezi" și "renunți" să te mai minți, vei simți cum corpul tău se relaxează. Umerii revin la poziția lor naturală iar gheara din stomac dispare.

Probabil că va dura ceva până când vei reuși să pui în practică această nouă abordare. De aceea, data viitoare când partenerul tău de cuplu stârnește emoții negative în tine, trage aer în piept în loc să începi să vorbești pentru a elibera presiunea. Apoi observă ce se întâmplă fără să faci nimic. Conștientizează-ți sentimentele și scufundă-te în ele - ca și cum ar fi prietenele tale cele mai bune. Abia apoi comunică-i partenerului ceea ce simți, fără a-l învinovăți.

sursa foto front page: shutterstock/by sergey causelove

Citește și:

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.