Setari Cookie-uri

Cum să ai o relație de succes: 10 secrete ale partenerilor

Sunt de părere că nu toți oamenii își doresc o relație de succes. De ce spun asta? Pentru că am întâlnit prea multe cupluri în care unul dintre parteneri nu avea pace dacă în ziua respectivă nu se certa cu celălalt. Ciudat, nu?!

Ciudat sau nu, se întâmplă. Dar astăzi nu vom vorbi despre asta, ci am pregătit un material pentru acelea dintre voi care își doresc o relație de succes. Ce înseamnă o relație de succes? Înseamnă o relație bazată pe respect, înseamnă că partenerii sunt dispuși să construiască împreună, să evolueze împreună, înseamnă că se privesc cu iubire și se doresc, își respectă intimitatea și lasă de la ei.

Cum sa ai o relatie de succes

sursa foto: shutterstock/by impact photography

Cum să ai o relație de succes

1. Sunteți împreună din motivele potrivite. Este greșit să accepți pe cineva sau să rămâi într-o relație din cauza presiunii din partea familiei și a prietenilor. Nimeni nu poate decide cine este bun pentru tine. Este greșit să accepți pe cineva sau să rămâi într-o relație doar pentru că ești singura fără partener. Nici pentru că la prima vedere formați un cuplu perfect nu este un motiv întemeiat să păstrezi o relație. Ceea ce face o relație să functioneze este admirația autentică, la un nivel profund.

Citește și:

2. Aveți așteptări realistice. Așteptările pe care le ai de la partener trebuie să fie aceleași pe care tu ești în stare să le respecți. Și este sănătos să ai niște așteptări pe care celălalt știi că le poate respecta; nu te lua după ce ai văzut în filme sau ai citit în reviste.

3. Cel mai important factor într-o relație nu este comunicarea, ci respectul. Da, comunicarea joacă un rol extrem de important într-o relație, ca și sexul, dar asta nu înseamnă că avându-le pe astea două totul decurge perfect. Să te respecte și să îl respecți este o dovadă mare de iubire. Degeaba vorbiți câte în lună și în stele, degeaba vă cunoașteți toate secretele și slăbiciunile, degeaba sexul îi face pe vecini să vă bată în perete la miezul nopții, dacă respectul nu există... relația este doar o poveste care se va consuma mai devreme sau mai târziu.

Citește și:

4. Vorbiți deschis despre absolut orice, în special despre lucrurile care vă rănesc. Asta nu înseamnă că toate discuțiile voastre se limitează la griji, supărări și păstrează un ton apăsător. Bineînțeles, contează mult să vorbiți despre planurile de viitor, despre ce vă face fericiți, despre visuri și dorințe, dar sub nicio formă să nu neglijați norii negri care din când în când mai apar la orizont. Vorbind despre ce vă deranjează și ce vă apasă veți împiedica alte probleme să apară în viața de cuplu.

5. O relație sănătoasă și fericită implică două persoane sănătoase și fericite. Iubește-te pe tine întâi dacă vrei să fii capabilă să iubești și să primești iubire. Fii singura responsabilă de fericirea ta dacă vrei să fii fericită într-o relație și să aduci fericire în viața altcuiva.

Citește și:

6. Vă respectați spațiul personal. Oricât de mare ar fi iubirea și dorul, fiecare dintre noi are nevoie de spațiu personal. Respectați-vă intimitatea! Dacă el iese într-o seară cu băieții sau dacă tu pleci în vacanță cu fetele, nu înseamnă că relația voastră este în pericol.

7. Tu și el veți crește și vă veți schimba în moduri neașteptate. Îmbrățișați-le! Schimbarea nu este un motiv de îngrijorare, nu înseamnă că nu mai mergeți în aceeași direcție, înseamnă că două persoane nu trebuie să fie ca două picături de apă ca să se iubească.

Cum sa ai o relatie de succes

sursa foto: shutterstock/by andrey yurlov

8. Fiți buni în lupte. S-ar putea spune că viața constă într-o serie de lupte pe care trebuie să le câștigăm. Nu este suficient să le facem față, pentru că unele răni se vindecă, altele lasă cicatrici. Antrenați-vă împreună astfel încât să ieșiți triumfători din toate luptele în care viața vă va angaja.

Citește și:

9. Învățați să iertați. Orgoliul nu are ce căuta în relație! Ar trebui să fie lege. Nu suport să văd parteneri care se joacă de-a care pe care. Nu este dovadă de slăbiciune dacă lăși de la tine.

10. Sexul contează... în proporții mari. Fiecare apropiere intimă cu partenerul trebuie să fie deosebită. Bucură-te de fiecare atingere, de fiecare privire, de fiecare fior. Când sunteți împreună lăsați orice alt gând și bucurați-vă complet unul de celălalt. Și niciodată nu lăsați prea mult timp să treacă fără să vă iubiți pătimaș.

sursa foto front page: shutterstock/by solominviktor

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.