Setari Cookie-uri

4 lecții pe care le învățăm din relațiile toxice

Mulți dintre cei care ies dintr-o relație toxică posedă adesea un simț acut de conștiință de sine. Își asumă responsabilitatea atunci când greșesc și iau măsuri pentru a face o schimbare.

relatii toxice

Dacă ai sau ai avut o relație toxică, te rog să nu te învinovățești. Nu este singura. Ba, mai mutlt decât atât, o astfel de relație poate fi ca un foc care călește oțelul. T face mai puternică, te șlefuiește. Iată patru lecții pe care le învățăm din relațiile toxice.

1. Un grad înalt de inteligență emoțională, empatie și compasiune.

Acești oameni posedă un grad ridicat de inteligență emoțională care începe cu conștiința de sine. Persoanele toxice sunt adesea foarte atrase de oamenii care posedă o inteligență emoțională ridicată deoarece aceștia posedă acele calități care îi lipsesc celui care joacă rolul ”călăului”. Victimele care trec cu bine peste relația toxică dau dovadă de o capacitate mare de a empatiza cu ceilalți și sunt adesea intuitive. De obicei, ele pot simți ce se întâmplă în sufletul celorlalți, le simt sentimentele lor și au o compasiune profundă pentru alte ființe vii.

Citește și:

2. Abilități în găsirea celor mai potrivite soluții și rezolvarea problemelor

Mulți dintre cei care ies dintr-o relație toxică au o capacitate ieșită din comun de a rezolva probleme. Ei știu cum să rezolve conflictele și să ajungă la compromisuri în situații dificile. Datorită experiențelor trăite în relații toxice și provocatoare, au dezvoltat abilități puternice de a interacționa cu oamenii cu diplomație.

3. Integritate și autenticitate

Mulți dintre cei care ies dintr-o relație toxică au capacitatea de a-și exprima onestitatea, de acționa conform principiilor și valorilor lor și a-și respecta cuvântul dat. Această superputere duce la dezvoltarea credibilității și dar și a unei congruențe care atrage încrederea celor din jor. .Adesea, agresorii sunt atrași de aceste calități deoarece doresc ca aceste trăsături să le fie atribuite.

Citește și:

4. Asumarea responsabilitatea față de propriile acțiuni

Mulți dintre cei care ies dintr-o relație toxică posedă adesea un simț acut de conștiință de sine. Își asumă responsabilitatea atunci când greșesc și iau măsuri pentru a face o schimbare. Când se eliberează de o relație toxică, au super-puterea de a se întări și stabili granițe sănătoase, deschizând calea către o relație fericită în viitor. Ei dezvoltă capacitatea de a crea relații sănătoase folosind ceea ce au învățat în experiența dureroasă prin care au trecut. Le este mai ușor să recunoască o persoană toxică prin simplul fapt ca aceasta din urmă lasă tot greul relației pe umerii lor.

Photo by Photographee.eu vis Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.