S-a lansat Frog Crush, prima carte din seria de cărți ilustrate pentru copii Crush

S-a lansat Frog Crush, prima carte din seria de cărți ilustrate pentru copii Crush
Kudika
17 Decembrie 2018

Adeseori încercăm să le vorbim copiilor pe limba noastră, oferindu-le argumente și soluții. Se întâmplă ca, de multe ori, aceste metode să nu funcționeze și ne găsim în fața unor situații în care ne simțim lipsiți de resurse. Și atunci ce am putea face diferit? Am putea să le vorbim copiilor pe limba lor. 

comunicat de presa

Frog Crush, prima dintr-o serie de cinci cărți ilustrate pentru copii, intitulată The Crush Series, se lansează azi. Cărțile seriei Crush sunt scrise în limba engleză, în versuri, de către Ian Worboys și sunt ilustrate de Silke Diehl. Cărțile prezintă aventurile amuzante ale unui grup de animale, care au un mesaj educațional legat de consecințele propriilor acțiuni. Frog Crush poate fi cumpărată online pe www.thecrushseries.com, pe Amazon.com şi în librăriile Cărtureşti.

Seria Crush este concepută ca un univers educațional și recreațional pentru copii, în care aceștia învață prin joacă, dar și ca sursă de inspirație și resurse pentru părinți. Pe lângă prima carte a seriei, website-ul www.thecrushseries.com conţine jocuri, cărți audio, cântece și produse amuzante, care îi vor ajuta pe copii să învețe într-un mod distractiv și interactiv de la personajele istețe si ghidușe ale seriei Crush.

“Să fiu părinte a fost o experiență ce a contribuit la dezvoltarea mea personală. În scurt timp am descoperit că a nu te lua pe tine foarte în serios și a fi jucăuș sunt elemente cheie către inimile și imaginația copiilor. Dezvoltați creativitatea și imaginația tinerilor cititori, iar rezultatele vor rămâne în viețile lor pentru totdeauna.” spune Ian Worboys, autorul.

Frog Crush începe cu gândurile unei broscuţe înfometate, care visează la un prânz crocant, în timp ce stă pe o frunza de nufăr. Un pește, un crocodil, un hipopotam și o muscă apar, de asemenea, în poveste și o fac mai interesantă și imprevizibilă. Autorul recomandă ca aceasta să fie citită personificând personajele, făcând fețe amuzante și imitând diferite voci, lucru ce îi va ajuta pe copii să se simtă conectați la carte, iar experiența educațională să fie mai amuzantă și mai memorabilă.

Pentru ca magia unui poem să prindă viață într-o carte, este nevoie de o întreagă echipă, nu doar de autor. Este nevoie de un ilustrator talentat și de organizarea amănunțită a unui om care crede cu tărie în seria Crush. Cei trei oameni care au creat seria Crush sunt Ian Worboys - autorul, Silke Diehl – ilustratoarea și Nora Hațegan, managerul proiectului Crush.

Ian Worboys este părinte, autor și CEO al unei companii de dezvoltare industrială la nivel pan-European. Umorul său, regăsit în seria Crush, este parte atât din viața sa profesională, unde își binedispune colegii, cât și din viața personală, însoțind fiecare dintre cei patru copii, cu glume și versuri.

Silke Diehl este un designer de interior german și ilustratoare de cărți pentru copii. Silke adoră să ilustreze poveștile seriei Crush și consideră că cel mai frumos vis al ei prinde viață cu această ocazie. Inspirată de această provocare, a renunțat temporar la jobul ei pentru a ilustra personajele seriei Crush. Soțul și cei trei copii ai săi sunt deopotrivă cei mai mari susținători și critici ai ei. Frumusețea ilustrațiilor sale și magia cuvintelor lui Ian se întrepătrund perfect și creează un univers fascinant, deopotrivă educativ și amuzant.

Nora Hațegan este energia care conduce Crush Publishing, compania înființată pentru a publica seria Crush. Cu entuziasm, viziune strategică, determinare și pasiune, Nora este un antreprenor care a crezut în poveștile Crush, a pus bazele brandului Crush și și-a luat ca misiune să aducă aproape de părinți și copii universul Crush, la nivel internațional.

“Seria Crush redă o lume în care cursul vieții poate fi schimbat de multe ori de situații neașteptate, însă cu imaginație și perseverență, rezultatul unui eveniment trist poate fi schimbat într-o creație cu un impact pozitiv, care poate inspira și alți oameni să facă la fel.”, adaugă autorul.

Aceste cărți se regăsesc pe lista de dorințe a lui Ian Worboys, pe care a scris-o după ce fiul său mijlociu, Robert, a decedat în tihnă, în somn, ca urmare a sindromului decesului cardiac brusc, în ianuarie 2016. Robert avea doar 27 de ani. În memoria sa, omul de afaceri a scos la lumină versurile pe care le-a scris pentru a-i încânta pe cei patru copii ai săi, când aceștia erau mici, și a înființat fundația The Robbie Bobby Foundation. 10% din profitul generat de vânzarea cărților va fi donat organizației caritabile, a cărei misiune este aceea de a ajuta persoanele care se confruntă cu probleme de sănătate, afecțiuni mintale sau emoționale, dar și tinerii sportivi pentru care o donație mică poate avea beneficii mari și le poate schimba viețile.

Despre evenimentul de lansare

Lansarea oficială a avut loc joi, 13 decembrie 2018 în Bucureşti, în prezenţa autorului şi a ilustratoarei.

Părinţii şi copiii prezenţi s-au bucurat deopotrivă de modul plin de energie şi culoare în care Ian le-a citit povestea Frog Crush, personificând animalele şi s-au jucat în premieră cu kitul educaţional şi amuzant care conţine pe lângă cartea în limba engleză, un set de întrebări şi răspunsuri care îi ajută pe părinţi să îşi susţină copiii să înveţe într-un mod amuzant litere, cuvinte în limba engleză, animalele şi viaţa lor, emoţii şi sentimente, atribute, cărţi de colorat, puzzle, mascote etc.

Cartea este disponibilă în reţeaua de librării Cărtureşti și pe site-ul Cărtureşti, iar pe site-ul www.thecrushseries.com pot fi descărcate gratuit elementele din kit.

Adeseori încercăm să le vorbim copiilor pe limba noastră, oferindu-le argumente și soluții. Se întâmplă ca, de multe ori, aceste metode să nu funcționeze și ne găsim în fața unor situații în care ne simțim lipsiți de resurse. Și atunci ce am putea face diferit? Am putea să le vorbim copiilor pe limba lor.

Prin intermediul jocurilor, istorioarelor, poeziilor și cântecelor reușim să ne conectăm cu ei, iar mesajul ajunge cu mai multă ușurință la urechile și în sufletele lor. Poveștile și jocurile sunt uneltele care, în relaționarea cu cei mici, deschid multe uși, fără a le forța. Instrumentele The Crush Series sunt concepute astfel încât să sprijine părintele în conectarea cu copilul său. Prezența părintelui în viața copilului este cea care hrănește afectiv copilul. Ea este vitală pentru o dezvoltare armonioasă în toate ariile: fizică, emoțională, cognitivă, socială. ”, a declarat Adriana Mitu, specialist pe dezvoltarea cognitiv-emoțională a copiilor, Fondatoarea centrului și conceptului EDUC.

Adriana Mitu împreună cu Silvia Moroşanu, actriţă şi organizatoare de ateliere de joacă pentru părinţi şi copii, au provocat la joacă părinţii şi copiii prezenţi folosind cartea si instrumentele acesteia, oferindu-le părinţilor sugestii pentru a răspunde nevoilor emotionale ale copilului cu ajutorul lor.

Pentru a afla mai multe informații, vă rugăm să vizitați

www.thecrushseries.com

https://www.facebook.com/thecrushseriesbooks , https://www.instagram.com/thecrushseries/

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri