Setari Cookie-uri

Din agenda Lorenei: 5 lucruri pe care să NU le faci după ce ai ieșit dintr-o relație

Știm cu toții cât de grea este o despărțire și câte lucruri trebuie să înduri până să treci cu adevărat peste suferința provocată de plecarea unei persoane, iar acest prag se aplică atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Bărbații suferă în tăcere, învață din greșeli și trec peste, adevărata problemă este la noi, femeile. O femeie după ce iese dintr-o relație face multe lucruri pe care ar putea mai devreme sau mai târziu să le regrete.

NU îl căuta.

Femeile, în general, au două probleme majore: le place să trăiască în trecut și le e greu să se dezobișnuiască de obișnuință. Tocmai din acest motiv, după ce bărbatul de lângă noi dispare, primul instinct pe care îl avem este să îl căutăm, sunăm, iar dacă ești prietena mea din liceu, să îl urmărim pe stradă. Acest lucru îl va face să creadă că ești dispusă să îi ierți orice greșeală, iar de aici și până la a intra într-o relație toxică este un pas foarte mic.

Citește și:

NU posta poze cu tine și alți băieți.

În cazul în care noi vedem o poză cu el și noua lui iubită, ne amintim câte lucruri bune au fost în relație și ne dorim din tot sufletul să îl avem înapoi. Deoarece bărbații au un orgoliu mult mai mare decât femeile, în momentul în care te văd cu altcineva este foarte puțin probabil ca aceștia să se gândească la halatul pe care îl purtai când ieșeai din duș. Cel mult le va spune prietenilor lui că nu a pierdut nimic dacă ai trecut atât de repede peste.

NU încerca să pari mai puternică decât ești.

Nu încerca să îi arăți ce a avut el de pierdut, va conștientiza singur cât de importantă ai fost pentru el. Mulți bărbați își dau seama de bunătatea, frumusețea și dragostea femeii pe care au pierdut-o abia după ce acestea pleacă definitiv din viața lor. Nu te da drept cine nu ești, ocupă-te de proiectele și planurile tale și descarcă-te atunci când simți nevoia.

Citește și:

NU te gândi că se sfârșește lumea!

Știu, ușor de zis, greu de făcut. Imediat după ce omul de lângă noi pleacă ne întrebăm „Acum cine sunt eu fără el?”. Greșit, foarte greșit. Da, sunt de acord că alături de acesta ai evoluat, te-ai maturizat, iar experiența unei relații ți-a schimbat modul de gândire, însă nu e un capăt de lume. Fă doar ceea ce te face fericită, iar când te apucă dorul de el, amintește-ți de motivele despărțirii voastre.

NU te descuraja!

Când spun „nu te descuraja” mă refer la două lucruri: 1. Nu uita că ai oameni lângă tine care te pot ajuta atunci când nu te simți bine și 2. Ține cont de faptul că tu ești cea mai importantă persoană. Prima săptămână se iartă, atunci poți să stai în pat fără să îți faci duș și să plângi uitându-te la telenovele spaniole, însă dacă această rutină deja durează mai mult timp, e momentul să faci o schimbare. Nu te neglija, continuă să te aranjezi la fel ca și până acum, fă-ți o tunsoare, vopsește-te, simte-te frumoasă!

Citește și:

foto prima pagina Halfpoint / Shutterstock

Vizionare placuta


Lorena Martin este redactor de beauty și skincare și s-a alăturat echipei Kudika încă de când se afla pe băncile facultății. Acum, după doi ani și jumătate, este absolventă a...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.