Setari Cookie-uri

Uneori oamenii care te rănesc cel mai tare sunt cei care te ajută să crești cel mai mult

Privește altfel lucrurile și îți vei da seama cât ești de puternică. 

Uneori Universul ne învață câteva lecții dureroase, însă extrem de importante. Unele sunt despre iubire, altele sunt despre despărțire, altele doar pentru a ne ajuta pe noi să conectăm punctele astfel încât să ne dăm seama de anumite lucruri.

Printre multe lecții se numără și perspectiva și atitudinea noastră față de oamenii care intră și ies din viața noastră. Cu toții avem acel grup de oameni care ne-au impactat într-un fel sau altul, care au venit și au bătut la ușa sufletului nostru, cu care am petrecut timp minunat, însă care au plecat în cel mai ciudat și mai dificil mod posibil, zdruncinându-ne sufletul și făcându-ne să ne întrebăm cu ce le-am greșit de ne-au rănit intr-un asemenea hal.

Nu ține în viața ta oamenii care nu trebuie să rămână

Citește și:

Sunt oameni care vin în viața ta doar pentru o anumită perioadă de timp: câteva clipe, câteva zile, câteva luni sau chiar câțiva ani. Scopul acestora este să te învețe lecții importante, să fie parte din procesul tău de creștere și, imediat ce își încheie misiunea, să continue mai departe pe drumul lor.

Și, oricât de mult ai încerca să îți protejezi inima de astfel de oameni, viața nu îți va permite - pentru că nu ai de unde să știi care este motivul pentru care aceste persoane ajung pe drumul tău. Și nici nu știi dacă sunt aici pentru o scurtă perioadă de timp sau pentru a rămâne definitiv.

Bucură-te de experiență, învață-ți lecțiile și mergi mai departe cu viața ta

Unul dintre cele mai grele și mai importante lucruri pe care trebuie să le înveți în viață este faptul că nu poți controla aproape nimic. Ceea ce poți controla, însă, este modul în care răspunzi la tot ce se întâmplă în jurul tău. Prin urmare, învață să te bucuri de experiență și să încerci să păstrezi lecțiile importante.

Citește și:

Poate că oamenii care te frustrează vin în viața ta pentru a te ajuta să înveți să ai mai multă răbdare.

Poate că oamenii violenți vin în viața ta pentru a te învăța cât de important este să fii puternică pentru tine.

Poate că partenerii greșiți vin în viața ta pentru a te învăța ce simți când îl găsești pe cel potrivit.

Poate că prietenii greșiți vin în viața ta pentru a te încuraja să îi cauți pe cei potriviți. Ei sunt acolo pentru a îți arăta tot ceea ce tu nu ești și tot ceea ce îți dorești să fii.

Unii oameni vin în viața ta doar pentru a te înveseli pentru un timp, însă alții vor fi acolo, alături de tine, pentru intreaga călătorie. Indiferent de situație, tu învață să te bucuri de drumul pe care ești.

Citește și:

Trăiește cu adevărat, apreciază oamenii frumoși, simte greutatea tristeții tale atunci când cineva pleacă și descoperă lecțiile importante pe care aceștia ți le-au lăsat.

De câte ori nu am fost nevoiți să dăm greș pentru a învăța ceea ce trebuie? De câte ori nu am avut încredere în oamenii greșiți înainte de a înțelege că trebuie să ne bazăm doar pe intuiția noastră? Nu mai da vina pe oamenii din jurul tău. În schimb, învață că cea mai mare putere a ta este atitudinea ta.

Alege să fii recunoscătoare tuturor celor care au venit pe drumul tău pentru că fiecare a venit pentru un motiv foarte întemeiat: acela de a te face mai puternică și de a te ajuta să devii cea mai bună versiune a ta.

foto main: S. Splajn, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 August 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.